Skip to main content

POLUZAVRŠNO NATJECANJE U RUKOMETU ZA DJEVOJČICE

U organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, Saveza školskih sportskih društava održano je 30. ožujka 2017.

Poluzavršno natjecanje školskih sportskih društava regije istok i to u rukometu za djevojčice.
Osnovna škola Matija Antun Reljković u Cerni je kao domaćin natjecanja u svojoj  dvorani ugostila četiri ekipe; ekipu  Osnovne škole „Lipik“ iz Lipika, Osnovnu školu „Darda“ iz Darde, Osnovnu školu „Blaž Tadijanović“ iz  Slavonskog Broda te ekipu Osnovne škole Matija Antun Reljković iz Cerne.
Rukometne su ekipe pokazale svoju izvrsnost i sportske vještine tijekom četiriju polusatnih utakmica. Utakmicama su dominirali borbenost i vidljiva želja za prolaskom u sljedeći krug natjecanja.
Prvu su utakmicu odigrale ekipe Cerne i Lipika s rezultatom 29: 9. Cerna je u ovom ogledu ostvarila veliku prednost te iskoristila vrijeme predaha do finalne utakmice s ekipom Darde.
Druga je utakmica između Darde i Slavonskoga Broda završena rezultatom 23:3, a Brođanke su u sljedećoj, trećoj po redu utakmici, zaigrale s ekipom iz Lipika te završile utakmicu s jednim golom prednosti, točnije 17: 16 za ekipu Osnovne škole „Blaž Tadijanović“ iz Slavonskoga Broda.
Posebno napet i neizvjestan bio je posljednji ogled između osnovnih škola iz Cerne i Darde. Prednost se izmjenjivala tijekom cijele utakmice s jednim do tri gola razlike, no rukometašice Osnovne škole „Darda“ su u tridesetoj minuti pogotkom Laure Šoš postigle prednost od jednoga gola i time završile utakmicu. Za ekipu iz Cerne najviše je pogodaka postigla Ena Kuterovac, a slijede ju Ema Žalac, Mihaela Jurčić, Larisa Pleša i Laura Tuzlak. Za ekipu iz Darde pogotke su postigle Laura Šoš, Lana Alšić, Arijana Gashi i Matea Ivanjko.
Sudci utakmice, Vlatka Koprtla i Filip Domac pravedno su i pravovremeno kažnjavali svako nekorektno i nesportsko ponašanje.
Nakon završetka utakmica, uz čestitke ravnatelja škole domaćina Ilije Grgića,  ekipama su dodijeljeni pehari i priznanja te su svi pozvani na zajedničko druženje.
IPL novinar: Mihaela begović; Osnovna škola Matija Antun Reljković, Cerna