Skip to main content

Kaštel zasluženo prvi

Futsal (malo nogometno) županijsko prvenstvo školskih sportskih društava osnovnih škola 2016./2017.

Dana 27.03.2017. odigrana je Završnica županijskog futsal natjecanja u PGŽ. Za medalje su se borili: ŠSD “Kaštel” (OŠ "Vladimira Nazora", Crikvenica), ŠSD “Turnić” (OŠ "Turnić", Rijeka), ŠSD “Pehlin” (OŠ "Pehlin", Rijeka) i ŠSD “Oštro” (OŠ "Kraljevica", Kraljevica).

U dvorani na Mavrincima prva utakmica se odigrala u 10:00h, a protivnici su bili ŠSD Kaštel (OŠ "Vladimira Nazora", Crikvenica) - ŠSD Turnić (OŠ "Turnić", Rijeka). Nažalost, zbunjenost i nesložnost igrača Turnića dovela je do autogola. Tri minute kasnije, Kaštel postiže pogodak za 2:0, a samo minutu nakon, Kaštel zabija pogodak za 3:0. U drugom poluvremenu, u sedmoj minuti, Kaštel postiže četvrti pogodak te osigurava prolazak u finale. Pet minuta prije kraja, Turnić postiže dva pogotka, a Kaštel u zadnje 2 minute postiže peti pogodak. Konačan rezultat utakmice bio je 5:2 za Kaštel te je tako prošao u finale.

Sljedeću utakmicu u 10:45h, odigrali su ŠSD Oštro (OŠ "Kraljevica", Kraljevica) – ŠSD Pehlin (OŠ "Pehlin", Rijeka). Igrači su se borili za prolazak u finale protiv Kaštela. Već u drugoj minuti slobodnim udarcem Oštro zabija prvi pogodak. Za izjednačenje u četvrtoj minuti, Pehlin postiže prvi i jedini pogodak. Do kraja utakmice Pehlin nije imao šanse te je Oštro postiglo još pet pogodaka. Oštro je prošlo u finale s konačnim rezultatom utakmice 6:1.

 

Borba za 3. mjesto između ŠSD Turnića (OŠ "Turnić", Rijeka) i ŠSD Pehlin (OŠ "Pehlin", Rijeka) odigrana je u 11:30h. U sedmoj minuti Turnić postiže prvi pogodak za vodstvo, a Pehlin minutu nakon izjednačuje. Igrači igraju s puno volje i želje za medalju. U drugom poluvremenu, napetost se povećava i Turnić zabija drugi pogodak. Igrači Turnića se ne predaju te, ponovno minutu nakon, postižu pogodak za izjednačenje. Do kraja utakmice, nijedna ekipa ne postiže pogodak. Konačni rezultat glavnog dijela utakmice bio je 2:2, a za pobjedu su se morali odigrati jedanaesterci. Obje ekipe zabile su svoje prve jedanaesterce. Turnić je pogodio drugi jedanaesterac, no Pehlin je promašio. Napeti igrači Turnića, korak do medalje, pogađaju treći jedanaesterac i osvajaju treće mjesto. Konačni rezulatat utakmice bio je 5:4 za Turnić.

Finale futsala PGŽ odigrano je u 12:15h. Ponosni ulaskom u finale, igrači Oštra i Kaštela borili su se za prvo mjesto. Prvo poluvrijeme prošlo je bez pogodaka. Početkom drugog poluvremena, već u prvoj minuti, Kaštel postiže prvi pogodak. Dvije minute prije kraja, igrač Oštra se spotiče te igrači Kaštela uzimaju loptu i postižu drugi pogodak. Do kraja utakmice Oštro je primilo još jedan pogodak pa je konačni rezultat utakmice bio 3:0 za Kaštel.

Ponosni Kaštel zasluženo je osvojio prvo mjesto i prošao na poluzavršnicu Državnog natjecanja kao predstavnik PGŽ. Drugo mjesto pripalo je Oštru, a treće Turniću.

IPL novinarke: Anja Baršić, Ema Cifrek, Lucija Tomić; Osnovna škola Kreljevica