Skip to main content

Poreč čeka Petrinjke i Petrinjce

U sportskoj dvorani Srednje škole Novska, 23. ožujka 2017. godine održano je poluzavršno natjecanje u košarci za učenice i učenike osnovnih škola na kojemu su boje svojih škola branila po četiri ženska i četiri muška sastava.

Sudjelovale su ženske ekipe iz OŠ Mate Lovraka Petrinja, OŠ Augusta Augustinčića Zaprešić, OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli i I. OŠ Bjelovar Bjelovar.
Muške momčadi došle su iz I. OŠ Petrinja Petrinja, II. OŠ Bjelovar Bjelovar, OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Zabok i OŠ Ljube Babića.


Zasluženo prvo mjesto izborile su košarkašice Osnovne škole Mate Lovraka, drugo mjesto pripalo je igračicama Osnovne škole Augusta Augustinčića, na trećem mjestu našle su se košarkašice Osnovne škole Viktora Kovačića, a četvrte, ali ne manje vrijedne, bile su „cure“ iz I. Osnovne škole Bjelovar.
Igrači iz I. Osnovne škole Petrinja svojom su odličnom igrom porazili momčad Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog s uvjerljivih 60:14 i time se našli na samome vrhu ljestvice. Za treće mjesto igrali su košarkaši II. Osnovne škole Bjelovar i Osnovne škole Ljube Babića a nakon neizvjesne borbe pobijedili su Bjelovarčani s konačnim rezultatom 27:22.


Konačan poredak:
DJEVOJČICE:
1. Osnovna škola Mate Lovraka, Petrinja
2. Osnovna škola Augusta Augustinčića, Jastrebarsko
3. Osnovna škola Viktora Kovačića, Hum na Sutli
4. I. osnovna škola Bjelovar, Bjelovar
DJEČACI:
1. I. osnovna škola Petrinja, Petrinja
2. Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog, Zabok
3. II. osnovna škola Bjelovar, Bjelovar
4. Osnovna škola Ljube Babića, Jastrebarsko


Ovo zanimljivo natjecanje trajalo je cijeli dan, no igrači su se energično i u sportskom duhu borili kako bi pokazali sve svoje mogućnosti i vještine. Svi su bili umorni, ali nakon završetka natjecanja našli su ipak snage za šalu i pokoju pjesmu, a prije konačnog rastanka dogovorili su se za susret i slijedeće godine.
Nakon završetka natjecanja razgovarala sam sa Striborom Feješom iz II. Osnovne škole Bjelovar:
- Kako ti je bilo na ovom natjecanju? Jesi li zadovoljan svojom igrom i igrom svojih suigrača? Bi li štogod promijenio?
- Na ovom natjecanju mi je bilo super, nisam baš osobito zadovoljan svojom igrom, ali moji dečki su odlično igrali. Promijenio bih samo to što nismo uspijeli pokazati sve svoje vještine jer smo na početku izgubili od Petrinje.

Kasnije sam razgovarala i s djevojčicom Anom Grgić iz Osnovne škole Mate Lovraka:
- Ana jesi li zadovoljna svojom igrom? Kako si se provela i bi li nešto promijenila?
- Da, zadovoljna sam svojom igrom, cure su odlično igrale i jako sam sretna što smo izborile prvo mjesto. Bilo nam je super i nadamo se da ćemo biti ovako uspješne i na državnom natjecanju u Poreču.

IPL novinar Nika Veža, učenica 8. razreda OŠ „Braća Bobetko“ Sisak