Skip to main content

VARAŽDINSKA VELESILA

Školski sportski savez Varaždinske županije bio je domaćin Poluzavršnog rukometnog natjecanja državnog prvenstva Republike Hrvatske u muškoj kategoriji.
Na natjecanju sudjelovali su županijski pobjednici iz četiri različite županije koje obuhvačaju skupinu 'Sjever'; Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske, Međimurske i Varaždinske županije.
Natjecanju je nazočio dopredsjednik Školskog sportskog saveza Varaždinske županije, g.Dario Kos, dok se prisutnima u ime saveza obratila gđa.Ivana Putarek.

VARAŽDINCI LETE ZA POREČ
Da je Varaždin rukometna velesila, pokazali su upravo to rukometaši Druge gimnazije Varaždin. 22.3.2017, zauvijek će pamtiti. Nakon otvaranja utakmice protiv Gimnazije 'Fran Galović', Koprivnica, pobjedom 19:9 osigurali su finale. U finalu dočekala ih je momčad Gimnazije 'Petar Preradović', Virovitica, no lakoćom, znanjem i taktikom dolaze do zaslužene pobjede 23:14. Momci koji zasluženo mogu pakirati kofere za Poreč su: Horvat, Artić, Bagadur, Car, Golub, Gotić, Murk, Novak, Šantek, Tači, Cmrečki, Jovan i naravno, prof. Alen Melnjak. Kroz cijeli turnir, momčad Druge gimnazije pratili su brojni, neumorni, dobri i glasni navijači, učenici 3.S i 4.S razreda.

Nakon odigranih utakmica, poredak je slijedeći; Prvo mjesto zauzeli su već spomenuti rukometaši Druge gimnazije Varaždin i njihov profesor Alen Melnjak, drugo mjesto pripalo je Gimnaziji 'Fran Galović' iz Koprivnice i voditelju Filipu Šalamonu, na treće mjesto smjestila se Gimnazija 'Petara Preradovica' iz Virovitice i njihov voditelj Darko Međimorec dok je četvrto mjesto pripalo Gimnaziji 'Josipa Slavenskog' iz Čakovca i njihovoj profesorici Suzani Trupković.

Sve utakmice i rezultati:
1. KC-VŽ-> 9:19
2. VT-ČK-> 18:16
3. KC-ČK-> 22:14
4. VŽ-VT-> 23:14

Momčad Druge gimnazije Varaždin pobjedom se plasirala na Završnicu Državnog prvenstva Republike Hrvatske koja će se održati od 23.-25.04.2017. u Poreču. Želimo im sreću!

IPL novinarka:  Sara Horvatić; Druga gimnazija Varaždin, Varaždin