Skip to main content

Entuzijastične Đakovčanke odlaze u Poreč!

Poluzavršno natjecanje školskih sportskih društava srednjih škola regije istok u odbojci za djevojke održalo se 7. ožujka 2017. godine u Đakovu. Ravnatelj Gimnazije Antuna Gustava Matoša iz Đakova, gosp. Zlatko Mrkić, otvorio je natjecanje poželjevši sreću svim igračicama.

ŠKOLE SUDIONICI:
1. ŠSD MLADOST '96 (GIMNAZIJA ANUTUNA GUSTAVA MATOŠA, ĐAKOVO)
2. ŠSD GIMANZIJA (GIMNAZIJA POŽEGA, POŽEGA)
3. ŠSD GIMNAZIJALAC (GIMNAZIJA MATIJA MESIĆ, SLAVONSKI BROD)
4. ŠSD POLET (GIMNAZIJA MATIJE ANTUNA RELJKOVIĆA, VINKOVCI)


Prvu utakmicu u A grupi odigrale su ekipe ŠSD Polet i ŠSD Gimnazija, a u B grupi ŠSD Mladost '96 i ŠSD Gimnazijalac. U A grupi pobjedu su odnijele djevojke iz Požege rezultatom 2:0, a istim rezultatom od 2:0 djevojke iz Đakova pobijedile su u B grupi. Đakovčanke su bez ikakvog problema te pune entuzijazma utakmicu odigrale bez puno muke.
Za 3. mjesto igrale su ekipe ŠSD Gimnazijalac i ŠSD Gimnazija. Prvi set osvojile su učenice iz Požege čija je igra u sljedećem setu popustila pa su tako drugi set dobile gimnazijalke iz Slavonskog Broda. Treći set bio je napet, ali osvojile su ga Brođanke pobijedivši s 15:13. Konačan rezultat bio je 2:1 za ŠSD Gimnazijalac koje je zauzelo treće mjesto.
U finalu, za prvo mjesto, igrale su gimnazijalke iz Đakova protiv gimnazijalki iz Vinkovaca. Utakmica je odigrana u samo dva seta, a oba su osvojile Đakovčanke. Ova kvalitetna i složna ekipa, koja nije izgubila niti jedan set u natjecanjima ove godine, predstavljat će regiju istok na završnici Državnog prvenstva od 23.-25. travnja 2017. godine u Poreču.
KONAČAN POREDAK:
1. ŠSD MLADOST '96 (GIMNAZIJA ANUTUNA GUSTAVA MATOŠA, ĐAKOVO)
2. ŠSD POLET (GIMNAZIJA MATIJE ANTUNA RELJKOVIĆA, VINKOVCI)
3. ŠSD GIMNAZIJALAC (GIMNAZIJA MATIJA MESIĆ, SLAVONSKI BROD)
4. ŠSD GIMANZIJA (GIMNAZIJA POŽEGA, POŽEGA)


IPL novinar: Ivona Knežević; GIMNAZIJA A.G.MATOŠA, Đakovo