Skip to main content

Borbe u Areni

Dana 7.2. u varaždinskoj Areni održano je poluzvršno natjecanje za učenike i učenice srednjih škola u stolnom tenisu. Nastupili su učenici iz Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Međimurske i Virovitičko-podravske županije.

U ženskoj konkurenciji nastupile su predstavnice iz Prve gimnazije Varaždin, Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, Gimnazije Fran Galović Koprivnica i Srednje škole Marka Marulića Slatina.
Muški timovi bili su iz Druge gimnazija Varaždin, Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, Gimnazije Fran Galović Koprivnica i Gimnazije Petra Preradovića Virovitica. Natjecanje je počelo u 10 sati, ali zvuk je loptica, zbog zagrijavanja, odzvanjao dvoranom i ranije. Prije samog početka, razgovarao sam s favoritima u ženskoj konkurenciji, učenicama Prve gimnazije Varaždin. Svoje samopouzdanje nisu prikrivale i vjerovale su u prolazak na državnu razinu. Njihovo je samopouzdanje bilo opravdano, a to su dokazale osvojenim prvim mjestom uz samo jedan izgubljeni meč.
Natjecanje je teklo u sportskom duhu bez većih napetosti sve do meča između učenika Druge gimnazije Varaždin i čakovečke gimnazije. Odlučujući susret završio je 3:2 u korist gimnazije iz Čakovca. Istaknuo bih veliku borbenost učenika oba tima koji su pokazali odlike pravih sportaša.


Iako je u ženskoj konkurenciji Prva gimnazija bila uvjerljivo prva, oko srebrne medalje, vodile su se prave borbe. Naime, glavni sudac morao je provjeriti rezultate i poene. Gimnazija iz Čakovca je bila bolja od one iz Koprivnice za nekoliko osvojenih poena.
Sretno školama pobjednicama na državnom natjecanju!

IPL novinar: Lovro Magdalenič; Prva gimnazija Varaždin, Varaždin