Skip to main content

U životu nije važna pobjeda nego borba!

U petak 29. travnja 2016.g. odigrale su se polufinalne i finalne utakmice natjecanja u rukometu za srednje škole. Jučer odabrani pobjednici skupina bili su spremni odmjeriti snage sa svojim protivnicima te se okruniti laskavom titulom prvaka.
No, ovaj put u tome su uspjeli samo mladići iz ŠSD Špogi, Zagreb te djevojke iz ŠSD Mladost, Ivanić-Grad.

U utakmici za osvajanje trećeg mjesta i brončane medalje neizvjesnom, ali i dalje energičnom igrom pobjedu su kod djevojaka odnijele gimnazijalke iz Sesveta i mladići iz SŠ Ivana Šveara Ivanić-Grad.

Prolaskom u finalnu utakmicu mladići iz ŠSD Gymnicus, Osijek dobili su priliku zaigrati za ŠSD Špogi čija igra od početka miriše na pobjedu. Između te dvije protivničke momčadi odigrana je vrlo napeta, uzbudljiva i snažna igra iako je već na početku utakmice bilo očito da je očekivano odličan Špogi novi hrvatski prvak.

U finalu kod djevojaka situacija je bila vrlo napeta. Djevojke iz Ploča su na početku utakmice gubile, ali su u zadnjoj sekundi zabile gol za izjednačenje. Suci su odlučili da će o pobijedi odlučiti penali. Uz publiku koja je bila na nogama, podršku trenra i drugih suigračica djevojke iz Ivanića su ipak pobijedile i okrunile se zlatom.

„Najvažnije na Olimpijskim igrama nije pobijediti, nego sudjelovati, kao što ni u životu nije najvažnija pobjeda nego borba. Velik je čovjek onaj tko ne osvaja nešto bez časne borbe“. Stoga, dragi učenici, mladi sportaši, činjenica da ste bili dio ove uzbudljive sportske priredbe čini vas ponosnima, jačima i spremnijima za vaše daljnje životne korake. Veselit će nas ako ćete i ubuduće zadržati zdrave sportske navike i nikada se odreći tjelesne aktivnosti. Budite ponosni na svoja ostvarenja i prenosite svoje sportske vještine i znanje na generacije koje dolaze. Sretno vam dalje i nadamo se da se vidimo dogodine!

IPL, Marita Čatić