Skip to main content

„Najbolji su pobijedili i točka“

Nakon uzbudljivog prvog dana, Završnica Državnog natjecanja iz futsala mogla se nastaviti i drugi dan. U petak 29. travnja borba za plasmane je počela. Kratko zagrijavanje pomoglo je natjecateljima sakriti nervozu.

Početnu utakmicu poluzavršnice za mladiće, 29. travnja, igrale su škole pobjednice jučerašnjih utakmica. Mladići iz Gospića zaigrali su protiv Koprivnice. Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica pobijedila je Strukovnu školu Gospić uz rezultat od 5:0. Time si je Koprivnica omogućila postati prva. Sljedeću važnu utakmicu poluzavršnice odigrali su natjecatelji iz Druge Ekonomske škole, Zagreb te Medicinske škole, Šibenik. Pobjedu su odnijeli mladići Medicinari iz Šibenika. Iako Medicinari u svim prijašnjim utakmicama nisu primili niti jedan gol, došlo je do promjene. Utakmica je rezultirala 3:1 za Medicinare, unatoč toj promjeni.

Nakon pobjede ili poraza određenih momčadi, krenulo je razigravanje za 1. i 3. mjesto. Momčadi koje su u prethodnim utakmicama ostvarile poraz igrale su za 3. mjesto. Iako je poluvrijeme utakmice Strukovne škole Gospić protiv Druge Ekonomske škole, Zagreb završilo 1:1, mladići iz Gospića pobijedili su s rezultatom od 7:3.

Sljedeću i još jednu napetu utakmicu odigrale su momčadi iz Medicinske škole, Šibenik, protiv Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica. Pobjeda u poluvremenu od strane Medicinara(1:2) nije nužno morala označavati i pobjedu. Sve su oči bile na terenu, svi su pratili pokrete i taktike obje momčadi. Što znači voljeti sport i uživati u igri, pokazali su nam Medicinari iz Šibenika svojom pobjedom. Rezultat utakmice je 4:2 i mladići iz Šibenika imaju veliki razlog za slavlje koje je započelo kupanjem u bazenu.

Početnu utakmicu poluzavršnice za djevojke igrale su djevojke koje su ostvarile bolji rezultat u skupinama. Srednja škola Dugo Selo protiv Poljoprivredno-prehrambene škole, Požega odigrale su utakmicu koja je rezultirala pobjedom djevojaka iz Dugog Sela (7:3). Sljedeću utakmicu igrale su djevojke iz srednje škole Ivanec protiv Športske gimnazije, Zagreb. Pobjedu su odnijele djevojke iz ŠSD Špogi, Športske gimnazije, Zagreb s rezultatom od 3:0.

Razigravanje je moglo započeti. Za 3. su se mjesto borile ekipe iz Požege i Ivaneca. Iako je krajem prvog poluvremena rezultat bio izjednačeno, u drugom je jedna strana morala prevladati. Ivanec je pobijedio s jednim golom razlike (2:3). Djevojke iz Srednje škole Dugo Selo zaigrale su za prvo mjesto protiv djevojaka iz Športske gimnazije. Iako su se djevojke iz Dugog Sela trudile svih silama da uspiju, djevojke iz ŠSD Špogi bile su jače, što je dokazao i završni rezultat 3:0.

Sve ekipe su slavile, jer znaju da biti na Državnom natjecanju nije mala stvar. Iako su mladići iz Koprivnice osvojili srebro, oni jedini nisu pokazali sreću i veselje. Sudjelovati na ovakvom natjecanju znači biti među najboljima u državi, sitnice su one koje određuju plasmane, a pitanje je samo koliko jako ćemo se potruditi da uspijemo. Svima, čak i onima koji su izgubili u prvim utakmicama, želimo čestitati i zahvaliti što su prisustvovali ovakvom velikom događaju.

Hvala vam svima što ste uljepšali ovo natjecanje i pokazali svima što vam sport znači. Nadam se da se vidimo dogodine!

Nina Popović