Skip to main content

Sportski, borbeno i fer

Od prvih trenutaka vašeg dolaska, znali smo da možemo očekivati ispunjene dane koji će nas oduševiti toplinom, zajedništvom, pozitivnošću i kvalitetnim sportom. ''Sportski, borbeno i fer, tako je bilo dosad. Neka tako bude i dalje, pazite na sebe i pazite na protivnika'', rekao je predsjednik Saveza Nikola Perković, time otvorivši ovu Završnicu na najbolji mogući način. Ove su riječi bile oličenje vašeg ponašanja na i izvan terena.

Cijelo nas je otvorenje razveselilo, zanimljivi i raznovrsni nastupi uljepšali su naš dolazak i pomogli nam da se osjećamo bitnijima. Rasplesano i raspjevano društvo te maštovit program bili su divna dobrodošlica. Shvatili smo koliko je velika čast biti ovdje, bez obzira na rezultate.

Vrijeme nije bilo na našoj strani, no na bazenu smo mogli od početka vaših dolazaka primijetiti najhrabrije mlade sportaše i sportašice iz svih dijelova Lijepe Naše. Tko je vidio doći u porečki hotel s bazenom i ne baciti se unutra barem jednom? Aktivno druženje trajalo je i izvan bazena jer je hotel vrvio tinejdžerima do ponoći, a onda je bilo vrijeme za smirenost i dobru pripremu za sutrašnja natjecanja.

Sva su druženja nakratko prekinuta zaštitarima, no bilo je zabavno tražiti nove i inovativne načine za izbjegavanje istih. Natjecatelji su se neprestano družili međusobno, provodili su vrijeme zajedno bez obzira na sport koji igraju i grad iz kojeg dolaze. Razlike u dvoranama, suparništvo i konkurencija nisu bili bitni izvan terena. Ništa nije spriječilo timski rad i dobar sportski duh.

Pozitiva za vrijeme natjecanja, navijanje za sve ekipe i momčadi, energija koja je vladala svim dvoranama pomogla je natjecateljima da se osjećaju sigurnima u sebe i u svoje vještine.

Veliko je zadovoljstvo doći u dvoranu i osjetiti tu pozitivnu energiju, vidjeti nasmiješena lica trenera i sportaša, čuti riječi podrške i znati da je to oličenje budućnosti hrvatskog sporta na koju smo beskrajno ponosni. Sigurni smo da je dobro bilo i igračima koji su upravo iz tih razloga većinu vremena bili ''pozitivno nabrijani'' i spremniji nego ikad da maksimalno iskoriste svoj potencijal i pokažu sebi i drugima za što su sposobni.

Činjenica da je natjecanje završilo nikoga nije spriječilo da zaigra svoj omiljeni sport i na hodnicima
hotela. Osim toga, hodnicima je odjekivala glasna i vesela muzika i mnogo vike, smijeha i veselja. Snimali
smo, fotkali, pozirali, plesali, pjevali, uživali.

Svi su bili zadovoljni i smještajem, kao i organizacijom cijelog natjecanja jer je Hrvatski školski sportski savez bio spreman na sve izazove. Origanizatori su bili efikasni i brzi, a svo osoblje pristpačno i komunikativno.

Iako su svi bili zaista zaposleni, uvijek se našlo vremena za dobru zabavu i kvalitetno druženje. Ovo iskustvo neće ostati zapamćeno ni po kiši koja nas je prečesto posjećivala ni po izgubljenim utakmicama i zadnjim mjestima, nego po novim poznanstvima koje smo stvorili i iskustvu koje nikad nećemo zaboraviti. Dragi srednjoškolci, hvala vam što ste bili s nama, vidimo se dogodine.

Vaše IPL novinarke: Tea Đorđević, Dorna Šarić,
Marita Čatić, Nina Popović, Laura Lončarić

Učenici mentori: Marija Bobinski i Zara Bulat
Mentor: Milan Gudeljević