Skip to main content

PRIPREMA, POZOR, SAD!

U jutarnjim satima 28. travnja 2016. na završnici Državnog prvenstva održan je kros za mladiće i djevojke srednjih škola.

Na stazi Plava Laguna natjecalo se šest ekipa i šest momčadi od kojih se svaka sastojala od četiri člana.

Natjecatelji, njihovi mentori i navijači okupili su se već oko devet ujutro. Natjecatelji su iskoristili vrijeme kako bi se zagrijali, pripremili i obišli stazu kojom su velikim koracima dostizali do cilja.

Prvi su na start stali mladići te su nakon zvuka koji je označio početak, krenuli stazom Plave Lagune. Put kojeg je trebalo prijeći bio je dug te je zahtijevao veliku spremnost, dobru kondiciju te pametno raspoređivanje snage i iskorištavanje svojih mogućnosti. Onaj koji je sve to usavršio i povezao u cjelinu zaslužio je titulu najboljeg, a njegovo ime je Zlatko Kožuhar, učenik Gimnazije Tituša Brezovačkog.

Iako je do cilja stigao prvi, njegova je momčad na ukupnom poretku zauzela drugo mjesto. Treće mjesto zauzela je Poljoprivredno-prehrambena škola iz Požege. Zlato je oko svog vrata objesila momčad Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, Križevci.

Veliku podršku natjecatelji su imali od svojih mentora i onih koji su ih došli pogledati. To im je davalo snagu i volju koja im je bila potrebna jer bi ih inače veliki umor mogao navesti da odustanu. Razlika između prvog i posljednjeg natjecatelja i u ženskoj i u muškoj kategoriji nije bila velika, te su razlike bile nijanse koje su u određenom trenutku presudile.

Samo nekoliko minuta nakon mladića na red su došle djevojke. Nekoliko minuta nakon polaska u vodstvu je bila Lora Ontl. Vodstvo je čuvala do samog kraja te je uvjerljivo prva “prošetala“ ciljem i osvojila titulu najbolje.

Naime, Lora Ontl je nova ISF ambasadorica koja je na Svjetskom prvenstvu u krosu zauzela 6. mjesto, te mnogima bila favorit na ovom natjecanju. Uz ostale cure iz njezine ekipe, III.Gimnazija Zagreb osigurala je zlato oko vrata. Na drugom mjestu našla se ekipa Gimnazije Pula, te je broncu oko vrata objesila ekipa Gimnazije Petra Preradovića iz Virovitice.

Kiša, koja se tijekom cijelog jutra pripremala pasti, više nije mogla čekati te je počela padati u zadnjim minutama natjecanja, a zahvatila je posljednje natjecateljice. Dodjela nagrada je stoga održana u Hotelu DELFIN.

Svim natjecateljima iskrene čestitke na postignutim rezultatima te mnogo sreće u budućim natjecanjima!

Dorna Šarić, IPL novinarka