Skip to main content

Broj faulova obilježio Završnicu u futsalu

U petak, 28. travnja, ekipe i momčadi iz svih dijelova Hrvatske stigli su u dvoranu Intersport, Poreč. Mladići iz Zagreba, Velike Gorice, Nove Gradiške, Koprivnice, Šibenika, Gospića te djevojke iz Požege, Dugog Sela, Makarska, Ivaneca, Gospića i Zagreba pokazali su svoje umijeće loptom na terenu.

Prvu utakmicu skupine „A“ za mladiće igrali su Strukovna škola Gospić protiv Ekonomske škole Velika Gorica. Zadnjih pet sekundi igre mladić iz Gorice spriječen je nastaviti radi ozljede. Hrabar mladić ostatak je utakmice presijedio na klupi. Uz napete penale pobjedu je zaslužila Gorica.

Gospić je bio nepobjediv i iduću su utakmicu mladići bez problema pobijedio. U skupini „B“ Medicinari su bili zadivljujući. Mladići iz Medicinke škole, Šibenik, rasturili su sve protivnike. Mladići koji su pobjeđivali sve momčadi Dalmacije bez ijednog primljenog gola, pobijedili su i danas na isti princip. Osim što su mladići zaslužni za pet faulova, zaslužni su i za pobjedu u skupini „B“.

Utakmice skupine „A“ započele su igranjem djevojaka iz Srednje škole Dugo Selo protiv Srednje škole Ivanec. Osim njih, djevojke iz Dugog Sela pobijedile su i djevojke iz Strukovne škole Gospić. Time su postale prvoplasirana ekipa skupine „A“. Utakmice skupine „B“ odvijale su se drugačije. Nakon što su djevojke iz Športske gimnazije iz Zagreba, pobijedile Poljoprivredno-prehrambenu školu iz Požege, slijedila je utakmica djevojka iz Makarske protiv Požege.

Lara Kovačević, djevojka je iz Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića kojoj je puknula zadnja loža noge. Nažalost, spriječilo ju je da nastavi igrati, ali ne i da prestane pružiti podršku svojoj ekipi. Čak i dok je bila na klupi, navijala je i bodrila djevojke.

Sutra je veliki dan i nastavak ovog velikog natjecanja. Želimo sreću svim natjecateljima da ostvare što bolje rezultate te da ne zaborave da iako ne pobjede, sudjelovali su, što je i najvažnije.

Nina Popović