Skip to main content

Dopadljiv rukomet u Velom Joži

U četvrtak, 28. travnja 2016. Sportska dvorana Veli Jože u Poreču odjekivala je usklicima vatrenih rukometašica i rukometaša srednjih škola Lijepe naše.

Ekipe iz Đakova, Koprivnice, Zagreba, Rijeke, Ploča, Ivanić-Grada te momčadi iz Osijeka, Ivaneca, Metkovića, Rovinja i Zagreba krenuli su u boj kako bi osvojili nastup u daljnjem krugu natjecanja. U tome su uspjeli samo oni koji su svu svoju snagu i znanje uložili u utakmice za prolaz.

Rukometaši ŠSD Špogi iz Zagreba od početka su igrali dopadljiv, napadački orijentiran rukomet te s takvom taktikom porazili ŠSD Ivanec, Zagreb i ŠSD Mladost iz Ivanić-Grada i plasirali se u polufinale. U tome su uspijeli i SŠ Ivana Švera iz Ivanića, I. Gimnazija iz Osijeka te SŠ Metković.

Kod djevojaka vrlo senzacionalnu igru igrale su djevojke iz ŠSD Ploča. Prvom utakmicom su porazile Đakovčanke, a u drugoj utakmici dale su poslijednje atome snage kako bi porazile djevojke iz Ivanić-Grada. Kako djevojke iz ŠSD Ploča kažu, Mladostašice iz Ivanića su njihove protivnice koje već dugo ne uspijevaju pobijediti. No danas im se posrećilo. Pobjedom u obje utakmice djevojke su došle korak dalje do dugo priželjkivanog zlata. Također, istim putem su krenule i djevojke iz Gimnazije Sesvete, Gimnazije Frana Galovića Koprivnica te SŠ Ivana Šveara Ivanić-Grad.

Vrlo pohvalno je to što su natjecatelji vjerno slijedili savjete predsjednika HŠSS-a Nikole Perkovića pa su sve utakmice prošle bez težih ozljeda i u potpunosti su odigrane fair play-om. Baš onako kako su natjecatelji prisegnuli na otvorenju Državnog Prvenstva.

„Voljele bismo pobijediti, naravno, kao i svi. Bilo bi nam žao kada bi se zaustavile na ovome, a toliko truda i vježbe je uloženo od strane naše mentorice i nas u ovo natjecanje. Rukomet treniram od kada znam za sebe. No na prvom mjestu mi je škola bez obzira na sve. Prvenstveno bih voljela završiti fakultet, a ako obaveze to dozvole, nastaviti se baviti rukometom“, riječi su vrlo pozitivne i energične učenice SŠ Fra Andrije Kačića Miošića Magdalene Žderić izrečene nakon što je ostavila svoje rukometaško srce na terenu i zajedno sa svojom ekipom izborila mjesto u finalu.

„Zahvalne smo savezu na ovako profesionalno odrađenom poslu. Voljele bismo ponijeti zlatnu medalju svojim kućama i upisati ju kao jednu od važnijih u našoj, nadamo se, svjetloj rukometaškoj karijeri.“