Skip to main content

UMAG JOŠ JEDNOM UGOSTIO BADMINTONAŠE

Završnica državnog natjecanja iz badmintona za mladiće i djevojke srednjih škola održana je 28. travnja 2016. godine u Umagu, u dvorani Osnovne škole Marije i Line.

Nakon zagrijavanja, 6 ekipa i 6 momčadi su se počele boriti za što bolji plasman na Završnici. Badminton inače nije timski sport, ali svatko pokušava pobijediti čim većom razlikom za svoju školu i medalju.

Prvo mjesto u kategoriji mladića odnijeli su Čakovčani iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, koji su rezultatom 3:2 savladali zagrebačku Športsku gimnaziju, dok su djevojke iz Športske gimnazije iz Zagreba pobjedom Gimazijalki iz Velike Gorice rezultatom 3:2 osigurale sebi prvo mjesto i tako nadmašile dečke.

Treće mjesto i kod mladića i kod djevojaka odnijela je Gimnazija Dubrovnik. Mladići su pobjedili Gimaziju Velika Gorica, a djevojke Trgovačku i komercijalnu školu Davora Milasa rezultatom 3:2.

Utakmice u skupinama nisu bile neizvjesne i napete, gotovo sve su završile rezulatom 3:0 osim utakmice u kojoj su Osječanke u prvom kolu pobijedile Dubrovčanke rezultatom 3:2. Tu pobjedu Dubrovčanke su osvetile time što su Osječankama na kraju “oduzele” treće mjesto novim postavljenim rezultatom, 3:2 u svoju korist. U svim je drugim mečevima bilo jasno tko će osvojiti zlato i tko odskače od drugih.

U skupinama djevojke su igrale znatno duže nego mladići, ali obrnuta situacija je bila za vrijeme finalnih utakmica koje su mladići igrali duže od djevojki. Čini se da mnogo toga ovisi o tome u kojoj se skupini igrači nađu i protiv koga moraju igrati.

Zara Bulat, IPL novinarka