Skip to main content

U SLJEDEĆEM KRUGU NATJECANJA GLEDAT ĆEMO I DOMAĆINE

Odbojka je vrlo popularan sport, kako u Republici Hrvatskoj, tako i šire. To najbolje pokazuje i žar naših srednjoškolaca i njihovih navijača koji su danas zapalili dvoranu Intersport. Kako će tek izgledati i zvučati sutrašnje finale? Jedva čekamo saznati.

Učenici srednjih škola danas su pokazali svoje znanje i mogućnosti na odbojkaškom terenu. Također su pokazali kako izgleda fer i sportska borba za zlato. Djevojke i momci u jutarnjim satima započeli su svoje natjecanje koje se odužilo do popodnevnih sati. Igrale su se utakmice u skupinama te su oni s malo više sreće prošli u sljedeću fazu natjecanja koja će se održati sutra, polufinalne i finalne utakmice.

Iz različitih dijelova Republike Hrvatske došlo je šest ekipa od kojih su četiri ekipe prošle dalje dok su dvije ispale. U skupini A saznali smo da dalje prolazi ŠSD Polet iz Vinkovaca, a žestoka je borba krenula između ŠSD Sokol iz Vrbovca i djevojaka iz Ivanca. Prvi je set Ivancu pošao za rukom, u drugom su muku mučile protiv Vrbovca, a u trećem im se setu sreća ponovo nasmiješila. Iz skupine B u sljedećem krugu natjecanja gledat ćemo i domaćine, djevojke iz ŠSD Mate Balota, Poreč, te djevojke koje pohađaju Sportsku gimnaziju u Zagrebu.

DSC_0677

Kao i kod djevojaka, šest momčadi borilo se za prolazak skupine, no to naravno nije svima pošlo za rukom. ŠSD TŠČ iz Čakovca i ŠSD Gymnicus iz Osijeka momčadi su iz skupine A koje ćemo sutra ponovo gledati, neke u finalu, a neke u utakmici za treće mjesto. Iz Zadra dolazi ŠSD Idro koji je zauzeo drugo mjesto u skupini, a iz Rovinja ŠSD Mladost koja je u skupini zasluženo ostvarila prvo mjesto.

Nadamo se da će se ovim tempom nastaviti i sutra kada ćemo tražiti prvake ovogodišnje Završnice Državnog prvenstva u odbojci.

IPL novinarka Tea Đorđević