Skip to main content

NAPETA ZAVRŠNICA U FUTSALU

Čakovec i Rugvica državni su prvaci Hrvatske u futsalu za osnovne škole. Nakon niza teških utakmica s jakom konkurencijom, izborili su naslov pobjednika i nose kući medalju zlatnog sjaja.

Drugi dan Završnice državnog prvenstva Hrvatske u futsalu bio je jako napet. U polufinalnim okršajima prve su se sastale momčadi iz Čakovca i Velike Gorice. Goričani su poveli, no momci iz Čakovca brzo su prešli u prednost i sačuvali je do kraja utakmice. Rezultat je završio 3:1 za Čakovec.

Druga polufinalna utakmica bila je još napetija od prethodne gdje su momčadi iz Zagreba i Gospića igrali odličan nogomet. Tijekom cijele igre terenom je vladala velika nervoza, ali je ipak utakmica završila pobjedom Zagrepčana 2:1.

Za 3. Mjesto igrale su poražene ekipe, Velika Gorica i Gospić. Bez velike muke Gospić je zauzeo treće mjesto. Finalna utakmica bila je sigurno najnapetija od svih. Svoje snage pokazali su Vihori(Čakovec) i Matoši(Zagreb). Matoši su poveli i čuvali prednost do same završnice, no u zadnjih nekoliko minuta bili su jako agresivni što ih je dovelo do 6. prekršaja pa je protivnička ekipa imala penal koji je uspješno izvela. Zadnjih 10 sekundi prije kraja utakmice također nisu imali sreće gdje su primili pogodak i tako izgubili medalju zlatnog sjaja. Kapetani obje ekipe se slažu da je to bila tvrda i teška utakmica u kojoj je trebalo imati više sreće.

Kod djevojaka polufinalne utakmice nisu bile toliko napete, iako su cure iz Male Subotice i Dugog Sela odigrale 3:2 kvaliteta je bila na strani Dugog Sela.

Druga polufinalna utakmica bila je na strani Zagrepčanki koje su pobjedile Dubrovčanke s visokih 6:1. Nakon polufinalnih dvoboja znatno zanimljivije su bile utakmice za 3. Mjesto i finale.

Za 3. Mjesto izjednačeno su igrale ekipe iz Male Subotice i Dubrovnika gdje je bilo puno ozljeda i jakih starteva na protivnice. Odlučivali su penali gdje su bolje bile cure su Male Subotice(3:2). Tijekom izvođenja penala vladale su različite emocije.

U finalu su cure iz Rugvice s lakoćom svladale protivnice iz Zagreba 3:1 i odnijele titulu prvakinja u futsalu!

''Bilo je dobro, trudile smo se, dale smo sve od sebe,ovo nam je drugi put na državnom i jako smo ponosne, mogle smo bolje, falilo nam je igrača jer je bilo puno ozlijeđenih i drago nam je što smo uopće ovdje došle'', rekla je igračica OŠ Lapad Izjava igračice OŠ Lapad)