Skip to main content

NAJMANJI UČENICI NAJVEĆE ZVIJEZDE

Finala Završnice Državnog prvenstva rukometa u Poreču održani su u dvorani Veli Jože 26. travnja 2016. od ranih jutarnjih sati. Nakon jučerašnjih utakmica, pobjednici su bili spremni na polufinale i finale natjecanja.

Veliki pobjednici muških kategorija mali su dječaci, članovi ŠSD Rovi iz Samobora. Pobjednice ženskih kategorija su djevojčice iz ŠSD Darda iz mjesta Darda.

Utakmice koje su obilježile početak današnjih polufinala su dječaci iz Zagreba protiv Senja te djevojke iz Garešnice protiv Zagreba. Uspjeh su ostvarili dječaci iz ŠSD Uskok, Senj te djevojke iz ŠSD Vihor, Garešnica.

Nakon mnogo napetih sekundi, minuta i sati igre te mnogo dobrih i manje dobrih rezultata, u polufinale su se plasirale ekipe iz Rijeke, Zagreba, Garešnice, Darde, a momčadi iz Zagreba, Ludbrega, Senja te iz Samobora.

Razigravanje za prvo i treće mjesto započelo je dosta kasno. Momčad iz Ludbrega namučila se pobijeđujući dječake iz Zagreba. Igra je bila brza, napeta, a uz penale, par žutih kartona te privremenog isključivanja natjecatelja, osvojili su treće mjesto. Ekipi iz ŠSD Pavleki iz Zagreba pripalo je četvrto mjesto. Još napetija utakmica, s daleko brojnijom publikom, bila je za prvo mjesto.

Školsko sportsko društvo Uskok iz Senja protiv dječaka iz ŠSD Rori, Samobor. Publika je orila, veselja je bilo koliko i uzbuđenja, ali zasluženu pobjedu dobili su dječaci iz Samobora. Iako maleni, uspjeli su pobijediti sve prepreke do prvog mjesta.

Utakmice razigravanja djevojačkih skupina bile su, iznenađujuće, mnogo nasilnije od muških. Već su u drugom poluvremenu utakmice za treće mjesto tri djevojke bile na klupi s ozljedama te više njih privremeno isključene. Agresivne djevojke iz ŠSD Zamet (Rijeka) uz penale pobijedile su djevojke iz ŠSD Malešnica (Zagreb). Druga utakmica bila je, malo je reći, zadivljujuća. Već su u dvanaestoj sekundi djevojke iz Darde zabile gol i time učinile da se svi uzbude. Svi prisutni gledali su utakmicu sa žarom u očima. Ta utakmica ŠSD Darda protiv ŠSD Vihor (Garešnica) završila je s jednim pobjednikom. Zlatni trofej bio je uručen djevojčicama iz Darde.

Imala sam čast prisustvovati ovogodišnjem natjecanju i drago mi je što sam bila tamo i svemu tome svjedočila. Svi natjecatelji dali su sve od sebe što dokazuju i dobri rezultati. Svim ekipama i momčadima želimo puno sreće u nadolazećim natjecanjima te što bolje ostvarene rezultate. Čestitamo svima na osvojenim mjestima i nadamo se da se vidimo dogodine.

Nina Popović, IPL novinarka