Skip to main content

Zadnjim atomima snage igrale za medalju

Od poslijepodnevnih pa sve do kasnih večernjih sati u dvorani Intersport igrali su se mečevi Završnice stolnog tenisa. Momčadi i ekipe bile su podijeljene u dvije skupine, te su se u svakoj od njih natjecale tri škole. Iz svake su se skupine izdvojile dvije malo bolje ekipe tj. momčadi koje su nakon odmora igrali polufinale. Oni koji su u polufinalu pobijedili igrali su finale, a oni koji su izgubili borili su se za broncu.

Nakon dugih i pomalo napornih polufinala na red je došlo finale. U finalu kod dječaka za zlato su se borile momčad iz Zagreba pod nazivom Siget i dečki iz Zaboka. Nakon duge i neizvjesne borbe zlatom se okitila se OŠ Većeslava Holjevca iz Zagreba dok je srebro završilo u OŠ Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka. Na trećem su se mjestu našli dečki OŠ Joakima Rakovca iz Svetog Lovreča, a četvrto je mjesto pripalo momčadi iz OŠ Šemovca.

Djevojčice su nakon dječaka odigrale dvije odlične utakmice. Obje su ekipe bile zaista dobre, pa je rezultat bio neizvjestan. Svoje su borbe vodile sve do 23 h. U samom finalu borile su se ekipe iz Donjeg Miholjca i Duge Rese Djevojčice su igrale fer i prijateljski, no do pobjede je došla OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Duge Rese. Njihova mi je kapetanica, Petra Bulić, rekla: “Iskreno ovu smo pobjedu očekivale jer smo bile favoriti ovdje. Nadamo se i da nam ovo nije zadnje Državno prvenstvo na kojem ćemo sudjelovati, a i ovo nam je predivno iskustvo koje ćemo uvijek pamtiti.“

Na trećem su mjestu završile djevojčice OŠ Šemovec koje su zadnjim atomima snage igrale za medalju protiv jednako gorljivih protivnica iz OŠ Samobor.

Čestitamo svima na postignutim rezultatima i želimo im još puno uspjeha na natjecanjima.

Tea Đorđević, IPL novinarke