Skip to main content

OŠ Marka Marulića u borbi za medalju na đržavnom prvenstvu

U jutarnjim satima  6.4.2016. u dvorani  Gospino polje, u Dubrovniku,započelo je poluzavršno  natjecanje  u odbojci   za djevojke i mladiće osnovnih škola dalmatinskih županija. 

  U borbi za prolazak na državno  prvenstvo sudjelovale su  ženske ekipe osnovnih škola: OŠ Meterize (Šibenik), OŠ Lapad (Dubrovnik),  OŠ Šime Budinića (Zadar) i OŠ Marka Marulića (Sinj).
Prvu polufinalnu utakmicu otvorile su djevojke  ŠSD Meterize (Šibenik) i  ŠSD Domagoj (Sinj) kojom je ŠSD Domagoj pobjedom od 0:2 (9:25 , 20:25), osigurao prolaz u finale.
Druga polufinalna utakmica odigrana je između domaćih igračica ŠSD Petka (Dubrovnik) i ŠSD Knez Branimir (Zadar).  Nakon napete borbe,utakmica je  završila pobjedom borbenijih Zadranki rezultatom od 1:2 ( 19:25 , 25:20 , 6:15) koje  ulaze u finale.
Poražene ekipe iz polufinalnih utakmica sastaju se u borbi za treće mjesto . Utakmica između ŠSD Petka (Dubrovnik) i ŠSD Meterize(Šibenik) bila je napeta i neizvjesna te završila rezultatom 1:2 (25:21 , 16:25 , 11:15) čime su Šibenčanke zauzele treće,a Dubrovčanke,bez ijedne pobjede,četvrto mjesto.
Napeto i zanimljivo finale poluzavršnog natjecanja u odbojci odigrale su ŠSD Domagoj (Sinj) i  ŠSD Knez Branimir ( Zadar). Sinjnke su u prvom setu bez puno truda savladale Zadranke(25:8),međutim u drugom setu su se više potrudile kako bi opravdale  ulogu favorita.Zadranke se nisu predavale i u drugom setu su svojom borbenošću i voljom  stigle rezultat i unijele nervozu  kod Sinjnki koje su se na vrijeme razbudile i privele igru kraju u svoju korist (25:21). Bez ijednog poraza ,OŠ Marka Marulića zauzima prvo mjesto  te se s još jednim peharom vraća kući.
Upitali smo kapetanicu ŠSD Domagoj Tamaru Kojić je li sve ovo bilo očekivano, na što je odgovorila: „Ovakvom igrom i raspoloženjem ništa drugo se ne može očekivati nego pobjeda.Nadam se da će nas takvo raspoloženje i borbenost držati i na državnom natjecanju i u konačnici nam donijeti  još jednu medalju.“
Svim ekipama čestitke na trudu i puno sreće na državnom prvenstvu!

IPL novinar: Dorna Šarić