Skip to main content

Ponovni plasman ŠŠD Polet na državno iz odbojke!

Poluzavršno natjecanje odbojkašica u kategoriji srednjih škola regije Istok održalo se 14.3. u dvorani Gimnazije Matije Antuna Reljkovića Vinkovci.

Za državno su se borile djevojke iz III. Gimnazije Osijek (ŠŠD Primag), Ekonomske škole Požega (ŠŠD Ekonomac), Gimnazije „Matija Mesić“ Slavonski Brod te ekipa domaćina Gimnazije Matije Antuna Reljkovića Vinkovci (ŠŠD Polet) koja se zbog uzastopnih prolaza na državno natjecanje posljednjih godina smatrala favoritom.
Natjecanje je započelo ogledom vinkovačke Gimnazije i Ekonomske škole iz Požege, gdje su se Vinkovčanke odmah nametnule svojim ritmom igre i opravdale ulogu favorita (2:0). Ipak, djevojke iz III. Gimnazije Osijek nisu se olako predale, i na natjecanje su povele dvadesetak navijača iz Osijeka što im je bio dodatan motiv za laku prvu pobjedu (2:0) protiv Gimnazije“Matija Mesić“ Iz Slavonskog Broda. U utakmici za treće mjesto od početka su sjajno krenule djevojke iz Ekonomske škole Požega, ali gimnazijalke iz Slavonskog Broda se bude krajem prvog seta. Iako nisu uspjele stići razliku u prvom setu koji je osvojila ekipa iz Požege, u konačnici su pobijedile (2:1).  Finale između ŠŠD Polet i ŠŠD Primag održalo se uz potporu navijača na obje strane.
SLIKA (pune tribine)
Oba seta ŠŠD Polet započeo je serijama 5:0 koje ŠŠD Primag više nije mogao stići i s rezultatom 2:0 ekipa Gimnazije Matija Antun Reljković s najistaknutijom Dinkom Kulić još jednom ide na državno natjecanje, a sudeći po izjavama igračica, s njega se planiraju vratiti sa zlatnim peharom.
IPL novinarka: Nikolina Jurković