Skip to main content

ODRŽANA RUKOMETNA POLUZAVRŠNICA U IVANIĆ-GRADU

Dana 5.4.2016. godine, održala se poluzavršnica državnog natjecanja u muškom i ženskom rukometu, s početkom u 11:00 sati, u školskoj dvorani  Žeravinec, Ivanić-Grad. 

Treneri srednjih škola, prije utakmica, održali su izvlačenje, odnosno ždrijeb s imenima škola koje će igrati jedna protiv druge.
Utakmice su se vodile između:
1.    ŠŠD MLADOST, SŠ Ivan Švear Ivanić-Grad  – ŠŠD ŠKREBB, Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar (djevojke)
2.    ŠŠD TEHNIČAR, Tehnička škola Sisak – ŠŠD MEDICINAR, Medicinska škola Bjelovar (mladići)
3.    ŠŠD Augustin, SŠ Tina Ujevića Kutina  – ŠŠD BEDEX, SŠ Bedekovčina (djevojke)
4.    ŠŠD MLADOST, SŠ Ivan Švear Ivanić-Grad  – ŠŠD VICTORIA, Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Zabok (mladići)
Prva utakmica  ženskih ekipa između Ivanić-Grada i Bjelovara tekla je vrlo zadovoljavajuće za Ivanić-Grad. Djevojke su vrlo brzo i vrlo vješto odnijele pobjedu, bez ikakvih poteškoća. Utakmica je završila sa rezultatom 21 – 8, za Ivanić-Grad.
Drugu utakmicu igrale su muške ekipe iz Siska i Bjelovara. Bila je to teška utakmica i izjednačena do trinaeste minute, kada je Bjelovar prelomio i poveo utakmicu sa rezultatom 6 – 2. Utakmica se završila sa dominacijom Bjelovara, rezultatom 17 – 12.
Treća utakmica Kutina – Bedekovčina bila je neizvjesna do samog kraja kada je u tridesetoj minuti bio izjednačen rezultat, 14 – 14. Djevojke su bile uporne i nezaustavljive. Utakmica se nastavila igrati na penale, te završila  rezultatom 18 – 17 za Kutinu.
Četvrta utakmica igrala se između mladića iz Ivanić-Grada protiv mladića iz Zaboka. U sedmoj minuti Zabok zove time-out, rezultat 7- 2 za Ivanić-Grad. Vladala je totalna prevlast na terenu, uz čistu obranu i učinkovit napad. Utakmica je završila rezultatom 20 – 9, za Ivanić Grad.

Utakmica za treće mjesto ženskih ekipa igrala se između Bedekovčine i Bjelovara, te je završila rezultatom  15 – 13 za Bjelovar, što je Bedekovčinu dovelo na zadnje mjesto. Utakmica za treće mjesto muških ekipa igrala se između Siska i Zaboka, te je završila rezultatom 25 – 15, za Sisak, što je također dovelo Zabok na posljednje mjesto.
Utakmica za prvo mjesto ženskih ekipa igrala se između Ivanić-Grada i Kutine. Iako je za neke bila vrlo napeta, djevojke iz Ivanić-Grada su vladale terenom i završile utakmicu izvrsnom pobjedom s rezultatom 25 – 10, što je Kutinu dovelo na drugo mjesto.
Utakmica za prvo mjesto muških ekipa koja se odigrala između Ivanić-Grada i Bjelovara, bila je iznimno neizvjesna i napeta do samoga kraja, no mladići iz Ivanić-Grada su uz veliku podršku domaćih navijača pobijedili. Rezultat na kraju utakmice bio je 15 – 10 za Ivanić-Grad. To je mladiće iz Bjelovara dovelo na drugo mjesto.
Od svih igrača iz ŠŠD MLADOST i iz ekipe djevojaka i iz ekipe mladića teško je izdvojiti nekoga tko se posebno istaknuo jer su obje ekipe djelovale vrlo kompaktno i zrelo kao ekipa. Navest ćemo samo neke: golmani Teo Presečan, Patricija i Doris Hren koji su sakupili velik broj obrana, Leon Lukačec i Teo Glumac koji su svojom požrtvovnom igrom pridonijeli pobjedi svoje ekipe, te Jakov Bunjevac koji je konstantno dizao atmosferu što igrom,što motivacijom svojih igrača.
Nakon svih odigranih utakmica, uz veliko slavlje muških i ženskih ekipa iz Ivanić-Grada, ravnateljica Ksenija Pavlović održala je svečani govor i svima čestitala na trudu i ostvarenim rezultatima. Prepuna dvorana domaćih navijača ispratila je ekipe ŠŠD MLADOST Ivanić-Grad na završnicu državnog prvenstva u rukometu za djevojke i mladiće. Želimo im puno uspjeha.
IPL novinari: Ivona Sopina, 2.i Marta Jurak, 2.i