Skip to main content

Kaštela opravdala ulogu favorita

Na poluzavršnici natjecanja iz odbojke koje se održalo u Dubrovniku 06.04.2016. vidjeli smo zanimljivih setova i prilika.

Sudjelovale su ekipe:OŠ Lapad Kao domaćin,OŠ Filipa Lukasa,Kaštel Stari,OŠ Stanovi, Zadar i OŠ Meterize,Šibenik
Domaćini su otvorili natjecanje izgubivši 0:2 u setovima od Oš Stanovi gdje su se borili do zadnjeg trena,ali ne dovoljno u obziru na njihove mogućnosti
Slijedilo je drugo polufinale gdje su igrali Kaštel Stari i Meterize. Kaštel je bio uvjerljiviji od samog početka i odlučno je došao opravdati ulogu favorita od prošle godine.
Nakon polufinalnih,red je bio na finalne odnosno Utakmicu za 3. Mjesto.
Oš Lapad je izgubio i borbu za 3. Mjesto iako je na samom početku bio izvrstan,ali na kraju je igračima padala koncentracija pa su  izgubili i tu borbu.
Zamolili smo kapetana domaće ekipe za izjavu: U igru smo ušli samopouzdano,ali s tremom. Nakon prvih 5 poena koje smo izgubili sve je krenulo niz brdo. Počeli smo vikati jedni na druge i unjeli nervozu u igru pa nismo bili u stanju privesti utakmicu u našu korist.
U finalnom okršaju nije bilo velike muke za Kaštelane koji su s lakoćom pobjedili OŠ Stanove i zasluženo otišli u Poreč na državno prvenstvo!
Također smo pitali kapetana pobjednika poluzavršnice za izjavu: U igru smo ušli opušteno bez ikakve treme,nakon prvih 10 poena imali smo prednost. Odlično smo servirali,prijem je bio na nivou i napad je bio organiziran. Bez ikakve muke smo prošli u finale. Na zagrijavanju finalne utakmice igrač nam se ozljedio,ali smo ostali hladne glave i priveli utakmicu kraju. Radujemo se ponovnom posjetu Poreču i očekujemo dobar plasman!
U dvorani Gospinog polja u Dubrovniku atmosfera je bila odlična,od strane navijača i naravno igrača što je ovu poluzavršnicu učinilo još boljom!

OŠ Lapad- OŠ Stanovi
0:2 (11-25) (19-25)
OŠ Filipa Lukasa- OŠ Meterize
2:0 (25-10) (25-6)

Za 3. Mjesto:OŠ Lapad- Oš Meterize
0:2 (17-25) (23-25)
Finale: OŠ Filipa Lukasa - OŠ Stanovi
2:0 (25-8) (25-18)

IPL novinar: Laura Lončarić