Skip to main content

Međimurski dečki prvi u Podravini

U dvorani Branimir, Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“, bilo je održano poluzavršno natjecanje državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske u košarci za dječake.

Natjecanje se održalo 2.ožujka, 2016. Pojedine utakmice bile su poprilično napete. Bilo je i ozljeda, ali srećom ne previše ozbiljnih.

slika2

Sudjelovale su ekipe iz Đurđevca, Ludbrega, Donjeg Kraljevca i Virovitice. Prvo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole „Donji Kraljevec“ iz Donjeg Kraljevca, pod vodstvom profesora Mihaela Ružića. Drugo mjesto zauzela je ekipa Osnovne škole „Ludbreg“ iz Ludbrega, pod vodstvom profesora Andrije Ivančića. Na trećem mjestu je bila ekipa Osnovne škole „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Virovitice, pod vodstvom profesora Gorana Kozlingera, dok su se na četvrtom mjestu našli dječaci iz ekipe Osnovne škole „Grgur Karlovčan“ iz Đurđevca, a voditelj ekipe bio je Danijel Domišljanović.

slika4

Prije početka natjecanja, ravnateljica škole domaćina Gordana Gazdić-Buhanec rekla je nekoliko ohrabrujućih riječi za sve natjecatelje. Veliki zbor škole domaćina, pod vodstvom profesorice Irene Falat, otpjevao je pjesmu „Cup song“ i time malo opustio natjecatelje. U pauzama između utakmica učenica Leticija Crnković, na violini je odsvirala skladbu „Arabesque“ autora Jure Tkalčića. Publiku su oduševile i učenice Helena Ferenčak i Erin Sremec svojom plesnom točkom „Twirling DUO“. Nakon završenih utakmica, slijedila je podjela medalja.(slika10) Ravnateljica domaćina uspješno je podjelila medalje i poželjela sreću ekipi Donjeg Kraljevca na Državnom prvenstvu u Poreču. Na samom kraju natjecanja, ekipe su se zajedno poslikale i otišle u Capronca Pub, gdje ih je čekao ručak.

slika10

IPL novinar: Dajana Bojanić