Skip to main content

Nogometno uzbuđenje u Sisku

1.travnja 2016. u SD Brezovica u Sisku održana je poluzavršnica Državnog prvenstva u futsalu, za djevojke srednjih škola.

Na poluzavršnicu su stigle četiri ekipe: Srednja škola Krapina, Srednja škola Dugo Selo, Tehnička škola Sisak i Srednja škola Gimnazija Bjelovar.

Prva navala adrenalina je krenula u 11 sati utakmicom između ŠŠD Gaj iz Krapine i ŠŠD Martin iz Dugog Sela. Mada su se Gajevke žestoko i opako borile, djevojke iz Dugog Sela su ih s nevjerojatnom lakoćom postojanja „pomele“ rezultatom 7:2. Nakon prve utakmice uslijedila je i druga utakmica s novom količinom adrenalina, novim nadama i željom za pobjedom. Na parket su istrčale djevojke ŠŠD Tehničar iz Siska i ŠŠD Mladost iz Bjelovara. Od tog trenutka tribine su „uzavrele“. Tehničarke su imale veliki broj žestokih navijača. Iako su Bjelovarčanke bile opasne protivnice, uz gromoglasne tribine, djevojke iz Siska su ih pobijedile rezultatom 2:1. Od ovih deset djevojaka iz Tehničke škole samo se jedna bavi nogometom, ali su sve sportašice koje aktivno treniraju. Djevojke su mi iskreno rekle da se uopće nisu nadale da će doći do poluzavršnice Državnog prvenstva pa kako god utakmica s Dugim Selom završila, one su zadovoljne svojim uspjehom.

Utakmicu za treće i četvrto mjesto igrale su ŠŠD Gaj i ŠŠD Mladost. Atmosfera među navijačima je malo pala, no svejedno su podržavali djevojke iz Krapine koje su pobijedile 5:2. Iako vidno potištene Bjelovarčanke su rekle da im je drago što su bile na ovom natjecanju i da su se dobro zabavile i družile.

I konačno, finale! Tribine su doslovno gorjele! Vesele ekipe djevojaka ŠŠD Tehničar i ŠŠD Martin su krenule u duel. Svaki napad bio je popraćen gromoglasnim pljeskom i navijanjem, a golovi vriskom.  Već u prvom poluvremenu povele su nogometašice Dugog Sela. Uz sav trud u drugih petnaest minuta igre, Tehničarke su izgubile 1:6.
Ushićene pobjednice su skakale i vrištale po dvorani i jednostavno nisu imale ni volje ni vremena za razgovor s ovim novinarom.

fut-terman-sisak (5)

Zaključak na kraju ovoga dana je da je ženski nogomet mnogo zanimljivi od muškog. Cure su zakon nogometašice! Dokaz ovoj mojoj konstataciji zasigurno su i gromoglasne tribine SD Brezovica u Sisku.

IPL novinar: Dino Terman