Skip to main content

SSŠ VelikaGorica i SŠ Ban Jelačić idu na državno

U jutarnjim satima 15.03.2016 u dvorani srednjoškolskog centra Velika Gorica započelo je poluzavršno natjecanje za učenike srednjih škola iz košarke za mladiće.

U isto vrijeme paralelno se igralo i poluzavršno natjecanje za djevojke, ali u gradskoj dvorani u Velikoj Gorici.

Natjecanje za mladiće su otvorili ŠŠD MLADOST iz Bjelovara I ŠŠD PETRYNIA iz Petrinje u takmici koja je bila izrazito zanimljiva, na kraju slavi ŠŠD MLADOST rezultatom 51:37 i s tim rezultatom ulazi u finale.

U gradskoj dvorai kod djevojaka prvu utakmicu su odigrali ŠŠD GAJ iz Krapine i ŠŠD GURMAN iz Bjelovara, gdje je ŠŠD GAJ glatko izborio finale pobjedivši 38:12.

Drugo polufinale kod mladića su igrali domaćini ŠŠD VELGOR iz Velike Gorice i ŠŠD VICTORIA iz Zaboka u utakmici u kojoj domaćini slave sa 53:36, te  ulaze u finale gdje ih čeka ŠŠD MLADOST.

Druga polufinalna utkamica kod djevojaka završava pobjedom ŠŠD BANA iz Zaprešića koji je nadvisio ŠŠD PETRYNIU iz Petrinje 54:21 i s tim rezultatom ušao u finale.

U utakmici za treće mjesto kod mladića u šokantnoj završnici i za samo koš razlike pobjeđuje ekipa ŠŠD VICTORIE koja je nadvisila ŠŠD PETRYNIU rezultatom 26:24.

Kod djevojaka u utakmici za treće mjesto pobjeđuje ŠŠD PETYNIA koja je nadvisila ŠŠD GURMAN rezultatom 43:25.

maja-r-3

U finalno utakmici kod mladića se vodila neizvjesna borba do zadnje četvrtine između ŠŠD VELGORA te ŠŠD MLADOSTI, međutim kolektiv i kvaliteta mladića iz Velike Gorice na kraju presuđuje te ŠŠD VELGOR  pobjeđuje rezultatom 68:49

Upitali smo kapetana ŠŠD VELGOR Ninu Tomića je li zadovoljan postignutim rezultatom, na što on s osmjehom odgovara: „prezadovoljan sam igrom cijele ekipe, odigrali smo vrhunsko natjecanje te imamo odličnu ekipu za državno natjecanje.

U drugoj finalnoj utakmici kod djevojaka uvjerljivu pobjedu ostvaruje ŠŠD BAN iz Zaprešića koji je nadvisio ŠŠD GAJ uvjerljivim rezultatom 49:32.

Svim ekipa čestitke na borbenosti i trudu, a Srednoj strukovnoj školi Velika Gorica te Srednoj školi Ban Jelačić iz Zaprešića čestitke na plasmanu na državno natjecanje.

maja-r-2

Konačan poredak ekipa kod mladića:

  1. ŠŠD VELGOR, Srednja strukovna škola Velika Gorica, Velika Gorica
  2. ŠŠD MLADOST, Gimnazija Bjelovar, Bjelovar
  3. ŠŠD VICTORIA, Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Zabok
  4. ŠŠD PETRYNIA, Srednje škole Petrinja, Petrinja

Konačan poredak ekipa kod djevojaka:

  1. ŠŠD BAN, Srednja škola Ban Josip Jelačić, Zaprešić
  2. ŠŠD GAJ, Srednja škola Krapina, Krapina
  3. ŠŠD PETRYNIA, Srednja škola Petrinja, Petrinja
  4. ŠŠD GURMAN, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar,Bjelovar

IPL novinar: Fran Roth