Skip to main content

Ivanec na državno zlatnim golom

Dana 15. ožujka 2016. godine u sportskoj dvorani Graditeljske škole u Čakovcu održana je poluzavršnica malog nogometa za djevojke, regije sjever.

Na poluzavršnici su sudjelovale četiri momčadi: ŠSD Ekonomist iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec pod vodstvom prof. Tihomira Blažeke, ŠSD Picok iz Strukovne škole Đurđevac (mentor: prof. Božo Bolteković-Tkalec), ŠSD Srednjoškolac iz Srednje škole Ivanec (mentor: prof. Vladimir Canjuga) te ŠSD Tehničar iz Tehničke škole Virovitica (mentor: prof. Jurica Kraljik). Početak natjecanja označila je hrvatska himna „Lijepa naša“. Najprije su snage odmjerile ekipe ŠSD Srednjoškolac Ivanec i ŠSD Tehničar Virovitica. U prvom su poluvremenu Virovitičanke pružile još kakav-takav otpor, no do kraja susreta individualna kvaliteta došla je do izražaja te su malonogometašice Ivanca uspješno s 4 pogotka u mreži svladale protivnika. U drugom susretu prije završne faze regionalnog natjecanja, predstavnice su ŠSD-a Ekonomist Čakovec i ŠSD-a Picok Đurđevac odigrale tvrdu utakmicu gdje je momčad Strukovne škole Đurđevac imala prednost od jednog pogotka većinu utakmice, no želja za prolazak u finale bila je veća na strani Čakovčanki te ŠSD Ekonomist u posljednjim trenutcima igre dolazi do vrijednog pogotka. Na kraju se pobjednik tražio preko penala, gdje su hladnije glave bile predstavnice Ekonomske i trgovačke škole Čakovec.

ipl-nog-cure-cakovec-2016 (5)

U borbi za brončano odličje, ŠSD Tehničar gubi od ŠSD Picoka s 1:0.
Utakmica ŠSD-a Ekonomist i ŠSD-a Srednjoškolac bila je dostojna finala. U utakmicu su obje ekipe ušle hrabro, sa samo jednim ciljem u glavi – odlazak na državno u Poreč. Napadi su sijevali s obje strane, ali prvo poluvrijeme ipak završava bez pogodaka. Drugo poluvrijeme krenulo je istim tempom. U samoj završnici utakmice, svima u dvorani bilo je jasno da se ide na penale. Međutim, tridesetak sekundi prije kraja igračice iz Ivanca sjajnim kontra-napadom dolaze do zlatnog pogotka koji ih vodi u Poreč među najbolje.
Djevojkama iz Srednje škole Ivanec želimo sreću na Završnici Državnog natjecanja!

ipl-nog-cure-cakovec-2016 (1)

POLUZAVRŠNICA MALOG NOGOMETA, DJEVOJKE „SJEVER“
ŠSD SREDNJOŠKOLAC – ŠSD TEHNIČAR | 4:0
ŠSD EKONOMIST – ŠSD PICOK | 1:1 (pen. 4:3)
Za 3. Mjesto:
ŠSD TEHNIČAR – ŠSD PICOK | 0:1
Finale
ŠSD EKONOMIST – ŠSD SREDNJOŠKOLAC | 0:1

Ipl novinar: Topličanec Matija