Skip to main content

Lovro Zovko - 10 mečeva bez poraza!

Prvenstvo Grada Zagreba u stolnom tenisu za dječake i djevojčice od 5. do 8. razreda održano je 17. (kvalifikacije) i 19. veljače (završnica) 2016. na Zagrebačkom velesajmu.  

U kategoriji dječaka nastupilo je 30 osnovnih škola, među kojima je bila i Osnovna škola Medvedgrad. Sudjelovalo je 26 ekipa sa 79 dječaka i ostvareno je 56 ekipnih nastupa. U kategoriji djevojčica nastupilo je 5 osnovnih škola, ukupno 5 ekipa sa 15 djevojčica i 8 ekipnih nastupa.
Ekipu OŠ Medvedgrad vodio je profesor Goran Firšt, a natjecali su se Lovro Zovko, Vilim Marić i Dominik Radelja. U kvalifikacijama smo lako savladali prva dva protivnika: OŠ Nikole Tesle i OŠ Matka Laginje, oba s rezultatom 3 – 0. Zadnja prepreka u kvalifikacijama bila je OŠ Augusta Šenoe. Za razliku od prošle godine, kada smo od njih izgubili, ove smo ih zbog veće spremnosti pobijedili sa 3 – 1.
Na završnici natjecanja u kategoriji dječaka nastupile su OŠ Alojzija Stepinca, OŠ Medvedgrad, OŠ Savski gaj i OŠ Većeslava Holjevca.

Rezultati završnice – dječaci:
OŠ Alojzija Stepinca – OŠ Većeslava Holjevca     1 – 3
OŠ Medvedgrad – OŠ Savski gaj            2 – 3
OŠ Većeslava Holjevca – OŠ Savski gaj        3 – 0
OŠ Alojzija Stepinca – OŠ Medvedgrad        3 – 2
OŠ Medvedgrad –  OŠ Većeslava Holjevca        2 – 3
OŠ Savski gaj – OŠ Alojzija Stepinca        3 – 2

Istinska zvijezda ovog prvenstva bio je naš Lovro Zovko. Odigrao je 10 mečeva bez ijednog poraza, i to s napuklom kosti u desnoj ruci! Odlični su također bili i Jakov Jakelić iz OŠ Većeslava Holjevca, Antonio Burić iz OŠ Savski gaj i Karlo Benković iz OŠ Alojzija Stepinca.
Igra je bila prema sportskim pravilima, publika je podržavala favorite i što je najvažnije, sve je prošlo bez ijedne ozljede.

Odigrani mečevi rezultirali su konačnim poretkom:
1.    OŠ  Većeslava Holjevca
2.    OŠ  Savski gaj
3.    OŠ  Alojzija Stepinca
4.    OŠ  Medvedgrad

Na završnici natjecanja u kategoriji djevojčica nastupile su OŠ Gustava Krkleca, OŠ Gornje Vrapče, OŠ Frana Krste Frankopana i OŠ Ivana Cankara.
Rezultati završnice – djevojčice:
OŠ Gustava Krkleca – OŠ Ivana Cankara        2 – 3
OŠ Gustava Krkleca – OŠ Gornje Vrapče        3 – 1
OŠ Gornje Vrapče – OŠ Ivana Cankara        1 – 3

Konačni poredak – djevojčice:
1.    OŠ  Ivana Cankara
2.    OŠ  Gustava Krkleca
3.    OŠ   Gornje Vrapče

Organizacija natjecanja bila je solidna, iako su moguća poboljšanja, na primjer u brzini izvlačenja parova i proglašenju pobjednika. Natjecanja su se odvijala bez poteškoća, igrači su bili izdržljivi te je vladala kolegijalna atmosfera. Nažalost, naša se škola nije uspjela izboriti za medalju i put na završnicu Državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske, koja će se održati u Poreču od 24. do 26. travnja 2016.

IPL novinar: Dominik Radelja, 8. c, Osnovna škola Medvedgrad