Skip to main content

Mudrom strategijom predstavnici Varaždinske županije izborili Poreč

Dana 12. veljače sportska dvorana Varaždin bila je središte okupljanja mladih stolnotenisača.

Naime, u "Areni" se održalo poluzavršno natjecanje u stolnom tenisu za djevojčice i dječake osnovnih škola skupine "Sjever". Zadaću organizatora uspješno je ispunio Varaždinski školski sportski savez. Završetak himne Republike Hrvatske označio je početak uzbudljivih stolnoteniskih mečeva.
Titulom pobjednika u muškoj i ženskoj kategoriji, okrunili su se predstavnici Varaždinske županije, osnovna škola Šemovec. Uz njih, na natjecanju su sudjelovali OŠ Đuro Ester iz Koprivnice, OŠ Josipa Kozarca iz Slatine, OŠ Donja Dubrava, OŠ Jože Horvata iz Kotoribe, OŠ Vladimira Nazora iz Virovitice, te OŠ profesora Franje Viktora Šignjara iz Virja. Natjecanje je obitavalo iskusnim igračima i igračicama. Jedna od takvih,  zasigurno jest mlada Šemovčanka Stela Marčec. Ljubav prema stolnom tenisu osjetila je prije sedam godina kada se učlanila u STK "Žabnik". Otada ne pušta reket iz ruke; " Stolni tenis je sport koji prije svega zahtjeva mnogo discipline i strpljenja od onoga koji bi u takvom sportu htio napredovati. Nije toliko važna fizička sprema koliko je važno da je igrač smiren i odlučan. Za sve one koji bi se željeli baviti ovim sportom, preporučujem da počnu što ranije kako bi stekli više iskustva"- objasnila nam je Stela. Osim darovitih djevojčica, natjecanju su se odvažili i uporni dječaci od kojih se najviše istaknuo Antonio Oblan iz Virja. Svojom sigurnom rukom s lakoćom je svladao protivnike. Posebnu čaroliju ovoj lijepoj sportskoj priči dali su mladi stolnoteniski suci s područja grada Varaždina. U sudačkoj klupi susreli smo Gabrijelu Bađun, trinaestu juniorku u državnoj rang listi. Njezino stolnotenisko iskustvo dugo je devet godina. Karijeru stolnotenisačice gradi u STK "Varaždin". Za organizaciju natjecanja puna je hvale; " Jako sam ponosna na ukupnu organizaciju ovog natjecanja i jako mi je drago da je Varaždinu pripala čast biti domaćinom. Ima puno mladih potencijala koji se još trebaju razvijati. Svaki početak je težak, ali tko želi, nađe način. Osobno stolni tenis treniram svakim danom po dva sata. Istina je da imam puno školskih obaveza, ali ako nešto voliš, nađeš vrijeme. Svim početnicima savjetujem da ustraju jer vrijeme nosi sve rezultate."
Kad na natjecanja dolaze tako mladi, ambiciozni "klinci", možemo se nadati jednoj svijetloj sportskoj budućnosti Hrvatske.

Poredak kod djevojčica:
1. OŠ Šemovec
2. OŠ Đuro Ester- Koprivnica
3. OŠ Donja Dubrava
4. OŠ Josipa Kozarca- Slatina
Poredak kod dječaka:
1. OŠ Šemovec
2. OŠ Jože Horvata- Kotoriba
3. OŠ profesora Franje Viktora Šignjara - Virje
4. OŠ Vladimira Nazora - Virovitica

IPL novinar: Tonka Jerbić