Skip to main content

Mali nogomet u Zadarskim otocima

Osnovna škola Zadarski otoci  svojim je  gostoprimstvom omogućila nevjerojatan nogometni turnir za osnovne škole.

Mnogo se  škola odazvalo a neke od njih su: OŠ Zadarski otoci, OŠ Stanovi, OŠ Benje, OŠ Budinić…Turnir je započeo 4.2 utakmicama između:
•    OŠ Zadarski otoci-OŠ Budinić
•    OŠ Bartol Kašić-OŠ Kruno Krstić
•    OŠ Benje- OŠ Preradović
•    OŠ Stanovi-OŠ Smiljevac
Na kraju dana saznali smo koje četiri ekipe idu dalje u natjecanje, a to su OŠ Budinić, OŠ  Benje, OŠ Kašić i OŠ Smiljevac.

ipl-zup-nog (2)

Natjecanje se nastavilo već sljedećeg dana (5.2).Dan je započeo utakmicom između OŠ Smiljevca i OŠ Budinića. Utakmica je bila neizvjesna do posljednjeg trenutka. OŠ Budinić otvara utakmicu ranim golom, no OŠ Smiljevac ubrzo uzvraća izjednačenjem. Na predah ekipa OŠ Budinić  odlazi s golom prednost (2:1). U idućem poluvremenu dolazi do zapleta. Obe ekipe su ojačale svoju obranu i napad. Utakmica završava izjednačenjem (4:4). U penalima ekipa OŠ Budinić pokazala je veću koncentriranost i odnosi pobjedu.
Druga utakmica između OŠ Kašić i OŠ Benje započinje sporim tempom. Do drugog poluvremena OŠ Benje ima prednost od  jednog gola. U drugom poluvremenu dolazi do zapleta utakmice. OŠ Benje postiže još jedan gol ali OŠ Kašić se „budi iz mrtvih“ sa dva fantastična gola. Publika je na nogama i hrabre svoju ekipu. U zadnjim minutama OŠ Benje postiže još jedan gol te ulazi u finale.
15.2 održao se završni dan turnira, dan kojeg su svi čekali. U prvoj utakmici OŠ Kašić i OŠ Smiljevac borile su se za treće mjesto. I ova nas je utakmica, kao i većina njih na turniru, do zadnjeg trenutka držala u neizvjesnosti. Rezultat je bio 2:2 i uslijedili su penali.  OŠ  Smiljevac je u penale ušao sa posebnom dozom nervoze zbog prijašnjeg poraza u penalima, no na kraju dolaze do pobjede.
Posljednja utakmica na turniru je između OŠ Budinića i OŠBenje. OŠ Benje je dao sve od sebe, ali kvaliteta i timski rad igrača ekipe OŠ Budinić je ipak bila na  višoj razini. Utakmica je završila rezultatom 5:1 za ekipu OŠ Budinić.

IPL novinar: Lucija Ivanac