Skip to main content

Istaknite kandidata za fair play nagradu

Hrvatski školski sportski savez je još 2010. godine ustanovio godišnju fair play nagradu školskog sporta.

Do sada u dodijeljene tri nagrade,a u zadnje dvije školske godine (2013./2014 i 2014./2015.) nagrade nisu dodjeljivane, naprosto zato jer nije zaprimljena ni jedna kandidatura.

Čini se da fair play ipak živi jer je HŠSS dobio i prvu ovogodišnju kandidaturu za fair play nagadu. Riječ je o županijskom natjecanju iz rukometa koje je održano 2. veljače ove godine u Vinkovcima. Više o natjecanju pročitajte ovdje.

Tom prilikom je IPL novinarka Nikolona Jurković i primijetila nesebičnu gestu vinkovačkih srednjoškolaca koji su priskočili u pomoć "ljutom protivniku". Novinarka je odmah s web stranice HŠSS preuzela obrazac i kandidirala učenike Mateja Ćuka i Ivana Pinjuha za godišnju fair play nagradu školskog sporta.

fair play-2016_Page1

Stoga, molimo sve osobe u organizaciji školskih sportskih natjecanja, sve voditelje i učenike, da ne oklijevaju već što prije istaknu neku fer gestu ili postupak, kako natjecatelja, tako i njihovih profesora.

Više o fair play nagradi školskoga sporta, dosadašnjim laureatima i dokumentima povezanim s nagradom pročitajte OVDJE.WP_20160202_010