Skip to main content

Zlatni Bogumilci

Treće županijsko Natjecanje u judu za učenice i učenike okupilo je predstavnike devet osnovnih škola, koje je i ove godine udomaćila OŠ Bogumila Tonija.

Na natjecanju je sudjelovalo više od 120 učenika 1. – 8. razreda u pratnji svojih voditelja iz OŠ Ljube Babića, OŠ kardinala Alojzja Stepinca, OŠ Vukovina, OŠ Samobor, OŠ Svete Nedelje, OŠ Vladimira Nazora, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Eugena Kumičića i OŠ Bogumila Tonija.
U dopodnevnim satima utorka, 2. veljače, ravnateljica Milena Kolarec lijepim je riječima podrške otvorila natjecanje, nakon čega su borbe mogle početi.
Natjecatelji su pokazali pravi sportski duh i pružali ohrabrenje i podršku jedni drugima. Neke su borbe bile neizvjesne do samoga kraja, a neke su bile brzo gotove.
Posebno smo uživali u nastupima Marije Lindić i Lucije Nakata, koje su dominirale u svim borbama i osvojile maksimalan broj bodova. Zapažen je nastup imao i Nikola Škalec, učenik četvrtog razreda, koji je bio najbolji u svojoj kategoriji. Svi su oni članovi ŠSD Bogumilac.
Po završetku borbi, oko 13 sati, uslijedilo je proglašenje pobjednika. Najsjajnije su medalje pripale ženskoj i muškoj ekipi OŠ Bogumila Tonija. Ovom su pobjedom osigurali plasman na državnoj razini natjecanja koja će se održati u Opatiji.
Učenice pobjedničkog sastava: Nikolina Šlatka, Iris Marija Šlatka, Karla Dah Rađenović, Karla Kolman, Mia Smoljanović, Sara Šančić, Lucija Nakata, Marija Lindić, Matea Garašić, Ema Kotarski i Marta Pisk. Voditeljica im je profesorica Ismeta Čerkez.

ipl5_judo_samobor (2)
Mušku ekipu čine: Patrik Slamar, Jakov Župančić, Fredi Pavlović, Patrik Župančić, Dorian Gorički, Matej Mrakužić, Nikola Škalec, Ivan Ištuk, Antonio Hrkec, Ivan Lindić, Leon Gorički, Vedran Mužević i Antonio Penava. Voditelj im je profesor Zoran Rajčević.

ipl5_judo_samobor (1)
Marija i Lucija, presretne zbog osvojenog zlata, poručile su nam kako i ove godine idu po najsjajnije priznanje u državi! S obzirom na pokazanu igru, sigurni smo da će im to i ove godine poći za rukom i jedva čekamo natjecanje u Opatiji!

Ipl novinar: Mia Milković