Skip to main content

Jaska voli badmniton

U utorak, 26.siječnja 2016.godine, održano je županijsko natjecanje osnovnih škola Zagrebačke županije u badmintonu za djevojčice.

Natjecanje je održano u školskoj športskoj dvorani OŠ „Ljubo Babić” u Jastrebarskom. Sudjelovalo je osam škola od kojih su top tri plasirane OŠ„Ljubo Babić”, OŠ Bogumila Tonija te OŠ Eugena Kumičića. Jaskanke su trećeplasirane, a njihov je voditelj, koji je ujedno i voditelj cjelokupnog natjecanja, prof. Ratko Stojković. Finalni meč izgubila je OŠ Bogumila Tonija, ali to nije previše utjecalo na njihovo dobro i vedro raspoloženje. Prvakinje, odnosno pobjednice, djevojke su iz Velike Gorice koje su ujedno ostvarile i plasman na poluzavršno natjecanje. Oduševljen pobjedom i fairplay igrom svojih učenica, prof. Stevan Pribić rekao je: „Vidimo se za mjesec dana.“

ipl_jastrebarsko_uvodni govor ravnateljice (4)
Po završetku natjecanja bio je red da Ira Misir, najbolja igračica natjecanja, kaže ponešto o sebi.
Koliko se dugo baviš badmintonom?
Otprilike oko pet i pol godina.
Osjećaš li tremu prije natjecanja?
Ne baš, uvijek igram opušteno i smireno, makar na važnijim natjecanjima i ja ponekad dobijem tremu.

ipl_jastrebarsko_uvodni govor ravnateljice (3)
Kako trenirate, na koji način?
Pa imamo igrače raspoređene po kategorijama, kako nitko nebi bio u prednosti te kako bi svi uložili jednak trud i napor.
Koje titule nosite s prvenstava?
Obično svake godine ostvarimo neka od prva tri plasmana u Hrvatskoj.
Kako si ti došla do hrvatskog broja jedan?
Uz trud i rad je sve lakše.
Voliš li igrati badminton i kako se osjećaš dok ga igraš?
Volim,naravno. Igranje badmintona pomaže mi da opustim mozak od svih obaveza te da ispucam iz sebe svu negativnu energiju.
Nakon odigrana četiri kola ekipe odlaze sretne i zadovoljne. Naravno da ne mogu svi uvijek biti prvaci, ali svi su se zabavili i stekli nova poznanstva!

IPL novinar:    Ivana Trivičević 8.b