Skip to main content

Međurazredno natjecanje u nogometu

Uvjerljiva pobjeda i prvo mjesto osmom d razredu

Prvi dan
8.a protiv 8.d
8. b protiv 8.c

Za osmaše osmih razreda Osnovne škole Zadarski otoci ovaj prosinac donio je još više uzbuđenja i podigao natjecateljski duh. Tek treba saznati koji će od četiri osma razreda ponijeti titulu prvaka u nogometu za školsku godinu 2015./2016.
Turnir je organizirala profesorica Andrea Antić, učiteljica tjelesne kulture. Natjecanje je započelo utakmicom između 8. b i 8. c razreda. Tako je odlučio ždrijeb.  Igralo se 10. 12. 2015. u jedan sat poslijepodne. Pobjedu je zasluženo odnio 8. c razred. Cekavci su vodili tijekom cijele utakmice i na kraju pobijedili rezultatom 6:3 za osmi c razred.
Druga utakmica je odigrana istog dana između 8.a i 8.d.
Obje momčadi bile su dosta ujednačene, ali na kraju je 8.d razred pobijedio tijesnim rezultatom 2:1.
Drugi dan
8. a-  8. b
8.c – 8. d
Sljedećeg dana 11.12.2015. za titulu trećeplasiranih igrali su 8.a i 8.b. Treće mjesto zauzeo je 8.a razred rezultatom 2:2 nakon kojih su uslijedili penali, dok je  8.b ostao na  četvrtom, posljednjem mjestu.
Utakmica je  bila  napeta. Na poluvremenu  8.b  imao je prednost od 2:1. Za 8.b zgoditke su postigli Sandro Barić i Toni Maruna, a za 8.a pogodak je postigao Franjo Tičić. Igrači 8.a u drugom su ipl-15-16-ivanec-lucija (1)dijelu utakmice počeli igrati sve bolje i došli su do izjednačenja pogotkom Roka Vunića. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao tako da su pobjednika odlučili penali. U penalima igrači 8.a ostali su smireniji i odnijeli su pobjedu.
Nakon te utakmice nastavila se borba za prvo mjesto. Vodila se između pobjednika u polufinalu  8.c i 8.d. Pobjeda 8. d bila je uvjerljiva. Porazili su protivnike rezultatom 8:0 i uvjerljivo odnijeli zlato.
Strijelci ove sjajne utakmice  bili su: Dominik  Odžaković (3 gola), Marko Marin (2 gola), Marko Nekić (2 gola), Adriano Valčić  (1 gol) te Stipe Vitlov (1 gol). Osmom c ostao je gorak okus velikoga poraza, ali se nadaju revanšu.
Poslije utakmice svoje dojmove  rekao nam je član pobjedničke ekipe 8.d razreda Stipe Vitlov:
Kakvi su tvoji dojmovi poslije utakmice?
-    Zadovoljan sam, no žao mi je što nisam igrao više jer smatram da sam mogao postići više od jednoga gola.
Jesi li bio iznenađen rezultatom utakmice?
-    Nisam, znao sam da je naša ekipa dobra.
Što vam je donijelo pobjedu?
-    Pobjedu nam je donijela borbenost i uigrana ekipa.
Lucija Ivanac