Skip to main content

Badminton u Petrinji

U srijedu 09. prosinca 2015. godine održano je gradsko natjecanje iz badmintona i stolnog tenisa.

Natjecanje se odvijalo u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića u Petrinji. U badmintonu su se natjecali učenici 7. i 8. razreda OŠ Dragutina Tadijanovića i OŠ "Jabukovac" . Sudjelovalo je 9 djevojčica i 8 dječaka. Odigrala su se 4 meča između učenika u kojima su po dva učenika prvo igrala pojedinačno, a zatim su igrali parovi. Učenice su također odigrale 3 meča. Unatoč silnom trudu, dobroj i feri igri, učenici OŠ Dragutina Tadijanovića bili su uvjerljivo bolji te su pobjedili u ovom natjecanju. Postignuti rezultati njihove škole bili su znatno veći od postignutih rezultata OŠ "Jabukovac".  Prvo su nastupili dječaci i završilo je ovako:
OŠ D. Tadijanovića           OŠ "Jabukovac"
Filip Radenić            1:0    Kristijan Prečanica
Sebastijan Barukčić 1:0  Nemanja Prečanica
D. Jurić, P. Šimić      1:0    S. Prečanica, N. Prečanica
Zatim su nastupile djevojčice, među kojima su opet bile bolje i pobjedile učenice OŠ Dragutina Tadijanovića.
OŠ D. Tadijanovića         OŠ "Jabukovac"
Ana Kolarić              1:0   Anđela Madić
Kristina Košak         1:0   Maria Rajković
A. Matić, K. Košak  1:0    A. Mandić, M. Rajković
Kao što vidimo zasluženu pobjedu odnijeli su učenice i učenici OŠ D. Tadijanovića. Čestitamo svim djevojčicama i dječacima koji su sudjelovali i zabavili nas.
Isto tako održano je natjecanje u stolnom tenisu, koje je započelo u 10:30 h. Ovaj put natjecali su se učenici I. Osnovne škole Petrinja i učenici OŠ D.Tadijanovića. Iako su ondje bile i djevojčice iz OŠ D. Tadijanovića, one nažalost nisu igrale i nisu imale prilike pokazati svoje znanje. Borila su se 3 dječaka u svakom timu. Rezultati su izgledali ovako:
I. OŠ Petrinja    3:1   OŠ D. Tadijanovića
M. Samardžija  2:3   Lovro Delač
Noa Žibrat        3:0  Mateo Kovač
Tin Huremović  3:2  Andrija Jurić
Noa Žibrat          3:0  Lovro Delač
Ovo natjecanje koje je bilo napeto, žustro i puno borbenog duha, pratili su i navijači obje škole, iako su navijači OŠ D. Tadijanovića bili glasniji i bilo ih je više. Pobjedu su odnijeli dječaci I. OŠ Petrinja. Noa Žibrat proglašen je najboljim igračem, čestitke! Nismo stigli porazgovarati s Noom i ispitati ga o njegovu mišljenju, no zamijenio ga je Lovro Delač, koji se isto tako isticao od ostalih svojom skoro najboljom igrom i svojim natjecateljskim duhom.
Novinarka: Što nam možeš reći o današnjem natjecanju? Jesi li razočaran što nisi prošao dalje? Što si očekivao prije igre i jesi li zadovoljan svojom igrom i igrom svog cijelog tima?
Lovro: Dobro sam se zabavio i za mene je ovo bio odličan dan unatoč tome što nisam prošao dalje. Znao sam da je Noa dosta jak, no ipak sam se nadao da ću ga pobjediti. Nisam razočaran niti imalo tužan jer znam da smo moj tim i ja dali sve od sebe.
Novinarka: Tko je po tvom mišljenju bio najbolji igrač danas?
Lovro: Sa sigurnošću mogu reći da je to bio Noa. Zasluženo je pobijedio njegov tim i on.

IPL Novinarka Katarina Hrnčević 8. c