DRŽAVNO PRVENSTVO | objavljen Vremenik Državnih prvenstava i najavljen novi školski sport

#volimskolskisport

DRŽAVNO PRVENSTVO | objavljen Vremenik Državnih prvenstava i najavljen novi školski sport

#volimoskolskisport

Na 22. sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog školskog sportskog saveza održanoj 3. srpnja 2024. godine potvrđen je Vremenik Državnih prvenstava školskih sportskih društava Republike Hrvatske, a izglasane su i promjene vezane za sportove i projekte Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Termini i lokacije održavanja Završnica

Na 22. sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog školskog sportskog saveza održanoj 3. srpnja 2024. godine usvojen je Vremenik državnih prvenstava za školsku godinu 2024./2025. godine, a uključuje lokacije i termine Završnica u svim sportovima za učenike do 6. razreda, 7. i 8. razrede te srednje škole, kao i rokove za održavanje županijskih prvenstava. VREMENIK PRONAĐITE OVDJE.

Novi školski sport: KOŠARKA 3X3

Jedan od najbrže rastućih i sve popularnijih olimpijskih sportova, Košarka 3×3 uvodi se kao novi školski sport za učenice i učenike srednjih škola. Ova odluka rezultat je sve većeg interesa za ovaj oblik košarke te mogućnost održavanja na nacionalnoj, ali i svjetskoj razini. Više o sportu saznajte ovdje.

Posebne odredbe Propisnika za Državno prvenstvo školskih sportskih društava u košarci 3×3 za srednje škole bit će objavljene početkom školske godine.

Virtualni plesni show se vraća

Košarka 3×3 uvodi se kao školski sport nakon odluke da se Državno prvenstvo u sportskom plesu za osnovne i srednje škole uklanja iz sustava školskog sporta – ipak, plesačice i plesači školskih sportskih društava iz cijele Hrvatske pozvani su nastaviti sudjelovati u projektu Virtualni plesni show koji se ponovno uvodi nakon 2021. godine.

Virtualni plesni show projekt je koji se provodio od 2013. do 2021. godine, a koji je u različitim oblicima natjecanja okupljao plesače svih stilova i kategorija u veliku virtualnu plesnu zajednicu – u školskoj godini 2024./2025. objavit će se pravila i propozicije sudjelovanja u projektu na temelju kojih će plesačice i plesači ponovno stvarati kreativne plesne videe s kojima će se natjecati za titulu najboljih školskih plesača u Hrvatskoj. Videe starih izdanja Virtualnog plesnog showa pogledajte na našem YouTube kanalu:

(12) Hrvatski školski sportski savez – YouTube