KOLEGIJ TAJNIKA | u Bjelovaru okupljeni županijski savezi školskog sporta

#volimskolskisport

KOLEGIJ TAJNIKA | u Bjelovaru okupljeni županijski savezi školskog sporta

#volimoskolskisport

17. kolegij županijskih predsjednika i tajnika školskih sportskih saveza održan je od 21. do 23. lipnja u Bjelovaru u organizaciji Školskog sportskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije i Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Kolegij tajnika jedinstvena je prilika za okupljanje svih voditelja, odnosno koordinatora školskog sporta iz svih županija s ciljem razmjene iskustava, identificiranja i rješavanja problema na razini županije te razvoja školskog sporta novim projektnim aktivnostima.

17 od 21 županijskih školskih sportskih saveza sudjelovalo je na Kolegiju koji je proteklog vikenda održan u Bjelovaru, a na kojem su predstavljena natjecanja i aktivnosti Hrvatskog školskog sportskog saveza, izvještaji sa Sportskih praznika te pilot-projekta Inkluzija u školskom sportu, ali i predstavljanje novog pilot-projekta “Aerobik s tatom, na penale s mamom” koji s provedbom kreće u listopadu.

“Dobra ideja ne znači ništa bez jakih partnera koji ju mogu provesti i povezati nas sa školama – uz mnogobrojne voditelje svih naših projekata, vi ste najvažnija karika školskog sporta”, potvrdio je predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Zlatko Kraljević na subotnjim prezentacijama. Upravo su županijski savezi ti koji organiziraju i koordiniraju provedbu svakog projekta HŠSS-a na lokalnoj razini te su glavna komunikacijska veza između profesora i voditelja školskih sportskih društava s nacionalnim savezom.

Statistički podaci prikupljeni tijekom ove školske godine pokazali su da na županijskim razinama natjecanja sudjeluje više od 70 000 djece svih školskih uzrasta, a da županijski savezi provode više od 1 100 dana organizacije natjecanja uz više od 3 000 sati natjecanja.

Uz osnovne teme ovogodišnjeg Kolegija, predstavnici županijskih saveza osvrnuli su se na provođenje novih projekata u svojim županijama, poput Inkluzije u školskom sportu koja je pokazala izvrsne rezultate u devet škola s 90 učenika i interesom novih škola koje će se uključiti od sljedeće školske godine, ali i na suradnju s lokalnom zajednicom te organizaciju i provedbu županijskih natjecanja.

Nakon prezentacija i rasprava, Školski sportski savez Bjelovarsko-bilogorske županije organizirao je posjet bjelovarskoj tvornici Président / Dukat (nekadašnja Sirela). Uz velike zahvale ŠSS Bjelovarsko-bilogorske županije na izvrsnoj organizaciji, Hrvatski školski sportski savez pozdravlja sve nove oblike suradnje sa županijskim savezima te najavljuje provedbu novih aktivnosti i projekata koji će se ostvariti upravo uz kvalitetan rad i koordinaciju na svim razinama.