Bistra prva u Rovinju


Dana 18.5.2017. u Rovinju održano je poluzavršno državno prvenstvo ŠSD u futsalu za pete i šeste razrede. Rovinj je dočekao pet škola koje su se plasirale na poluzavršnicu državnog prvenstva, ŠSD „Gortan“ iz Žminja, ŠSD „Ribari“ iz Siska, ŠSD „Slava Raskaj“ iz Ozlja, ŠSD „Malik“ iz Viškova i ŠSD „Bistra“ iz Donje Bistre. Poluzavršnica je počela u 11 sati, a prvi igrači Viškova i Ozlja stupili su na teren dvorane Valbruna. Učenici Ozlja žestoko su se borili međutim učenici Viškova bili su bolji i pobijedili su rezultatom 2:0. Učenici Viškova su osnaženi pobjedom  započeli sljedeću utakmicu protiv Donje Bistre, no bili su na izmaku snaga te je Donja Bistra pobijedila rezultatom 4:0. Ozalj je nakon odmora povratio snagu i vratio se pun euforije na teren na kojem su slavili  pobjedu s rezultatom  4:3 protiv pobjednika prijašnje utakmice, Donje Bistre. Žminj je pun želje i volje za pobjedom izgubio od Siska s rezultatom 5:2 te si je time Sisak rezervirao mjesto u finalnoj utakmici. U borbi za 3.mjesto borili su se mladi žminjci i učenici Viškova.

Utakmica je bila veoma napeta te je prvo poluvrijeme završilo rezultatom 4:2 sa Žminjom u vodstvu. Sučev zvižduk okončao je utakmicu za 3.mjesto s rezultatom 6:5 za žminjce koji su kući odnijeli broncu. Strijelac utakmice bio je David Šćira, učenik OŠ Vladimira Gortana iz Žminja, koji je izjavio da je zadovoljan svojim nastupom i nastupom svoje ekipe na poluzavršnom natjecanju, ali je također rekao da su mogli postići i bolje rezultate. Nadamo se da će se ekipa nastaviti truditi i sljedeći put zadovoljiti očekivanja mlade nade hrvatskoga nogometa. Borba za 1.mjesto nije bila lagana, a snage su odmjerili Donja Bistra i Sisak. Utakmica je bila napeta i puna iznenađenja te nije tekla dobro za učenike Siska koji će svoj put na Državno prvenstvo morati zaslužiti neke druge godine. Donja Bistra je rezultatom 5:2 osigurala svoje mjesto na Državnom prvenstvu u futsalu te će braniti titulu najbolje ekipe u skupini „zapad“ . Želimo im svu sreću. Čestitamo svim sudionicima poluzavršnog prvenstva jer je i to jedan veliki uspjeh bez obzira na rezultate. Želimo im puno uspjeha u daljnjim natjecanjima.


Konačan poredak ekipa:
1.mjesto – ŠŠD Bistra, Donja Bistra
2.mjesto – ŠŠD Ribari, Sisak
3.mjesto – ŠŠD Gortan, Žminj

IPL novinar: Tea Radović ; Osnovna škola Vladimira Gortana, Žminj

Neizvjesno do kraja


Regionalno natjecanje iz košarke za učenike viših razreda osnovnih škola iz cijele regije, Slavonije, održano je u Nastavno Sportskoj dvorani u Đakovu, 28. ožujka 2017. godine s početkom u 10 sati.

Učenici koji su se na Županijskom natjecanju plasirali na Regionalno natjecanje, u utakmicama su se borili za pobjedu kako bi bili što bliže prvome mjestu i tako osigurali prolazi na Državno natjecanje.

Međusobno su se natjecale četiri košarkaške ekipe – Đakovo, Vukovar, Slavonski Brod i Požega.

Utakmice su bile napete i pune neizvjesnosti, a natjecateljske atmosfere nije nedostajalo.

Utakmice su bile neizvjesne, a rezultat se nije znao do samoga kraja.

Košarkaška ekipa koja je pobijedila u obje odigrane utakmice s Đakovom i sa Slavonskim Brodom je Vukovar koji je osvojio 1. mjesto. Ekipa iz Slavonskog Broda je pobijedila u utakmici protiv Požege, ali izgubila protiv Vukovara i time osvojila 2. mjesto, dok je ekipa iz Đakova osvojila 3. mjesto pobjedom u utakmici protiv Požege i porazom protiv Vukovara. Ekipa Požege je poražena u obje odigrane utakmice protiv Đakova i Slavonskog Broda i tako zauzela 4. mjesto.

Nakon što su se doživljaji slegli, učenik 7. razreda, Dorijan Dragić iz OŠ “Vladimir Nazor” iz Đakova je izjavio:,,Utakmice su bile jako dobre i zadovoljni smo, iako smo mogli igrati bolje. Izgubili smo 4 razlike, što je jako mala razlika, ali Vukovarčani su ipak bili bolji i zasluženo odlaze u Poreč.”

Čestitamo svim sudionicima ovog natjecanja, kao i njihovim trenerima! Neka budu ponosni na sebe i na svoju ekipu jer su to i zaslužili!

 

IPL novinar: Nora Hodak; Osnovna škola Vladimir Nazor, Đakovo

VARAŽDINSKA VELESILA


Školski sportski savez Varaždinske županije bio je domaćin Poluzavršnog rukometnog natjecanja državnog prvenstva Republike Hrvatske u muškoj kategoriji.
Na natjecanju sudjelovali su županijski pobjednici iz četiri različite županije koje obuhvačaju skupinu ‘Sjever’; Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske, Međimurske i Varaždinske županije.
Natjecanju je nazočio dopredsjednik Školskog sportskog saveza Varaždinske županije, g.Dario Kos, dok se prisutnima u ime saveza obratila gđa.Ivana Putarek.

VARAŽDINCI LETE ZA POREČ
Da je Varaždin rukometna velesila, pokazali su upravo to rukometaši Druge gimnazije Varaždin. 22.3.2017, zauvijek će pamtiti. Nakon otvaranja utakmice protiv Gimnazije ‘Fran Galović’, Koprivnica, pobjedom 19:9 osigurali su finale. U finalu dočekala ih je momčad Gimnazije ‘Petar Preradović’, Virovitica, no lakoćom, znanjem i taktikom dolaze do zaslužene pobjede 23:14. Momci koji zasluženo mogu pakirati kofere za Poreč su: Horvat, Artić, Bagadur, Car, Golub, Gotić, Murk, Novak, Šantek, Tači, Cmrečki, Jovan i naravno, prof. Alen Melnjak. Kroz cijeli turnir, momčad Druge gimnazije pratili su brojni, neumorni, dobri i glasni navijači, učenici 3.S i 4.S razreda.

Nakon odigranih utakmica, poredak je slijedeći; Prvo mjesto zauzeli su već spomenuti rukometaši Druge gimnazije Varaždin i njihov profesor Alen Melnjak, drugo mjesto pripalo je Gimnaziji ‘Fran Galović’ iz Koprivnice i voditelju Filipu Šalamonu, na treće mjesto smjestila se Gimnazija ‘Petara Preradovica’ iz Virovitice i njihov voditelj Darko Međimorec dok je četvrto mjesto pripalo Gimnaziji ‘Josipa Slavenskog’ iz Čakovca i njihovoj profesorici Suzani Trupković.

Sve utakmice i rezultati:
1. KC-VŽ-> 9:19
2. VT-ČK-> 18:16
3. KC-ČK-> 22:14
4. VŽ-VT-> 23:14

Momčad Druge gimnazije Varaždin pobjedom se plasirala na Završnicu Državnog prvenstva Republike Hrvatske koja će se održati od 23.-25.04.2017. u Poreču. Želimo im sreću!

IPL novinarka:  Sara Horvatić; Druga gimnazija Varaždin, Varaždin

Poluzavršno natjecanje skupine “Jug” – šah OŠ (m i ž)


Poluzavršno skupine Jug – ŠAH

Dana 21. veljače 2017 Savez školskih sportskih društava Šibensko-kninske županije organizirao je natjecanje u šahu za osnovne škole u OŠ Meterize , Šibenik. U ugodnom ozračju voditelja i natjecatelja proteklo je cijelo natjecanje. Ravnateljica škole otvorila je natjecanje uz nekoliko prigodnih riječi i intoniranje himne te je sudac natjecanja g. Grozdanić dao naputke sudionicima.
U konkurenciji dječaka i djevojčica natjecali su se SŠD Ploče iz OŠ Vladimir Nazor, SŠD Ban Jelačić iz OŠ Split 3, ŠSD KREŠIMIR IZ OŠ Petra Krešimira IV., ŠSD Stanovi iz OŠ Stanovi. U konkurenciji djevojčica nastupile su: ŠSD Vrutak iz OŠ Privlaka, ŠSD Soline iz OŠ Jelsa, ŠSD Blato iz OŠ Blato. Read more…

Badminton – poluzavršno – osnovne škole- skupina istok


Dana 15.2.2017. godine održalo se poluzavršno natjecanje u badmintonu u  Graditeljsko-geodetskoj školi. Ravnatelj OŠ Grigor Vitez, Hrvoje Brod, bio je domaćin, te je s par prigodnih rečenica otvorio natjecanje. Timovi djevojaka osnovnih škola su bili Borovo, Okučani (Nova Gradiška), Kutjevo i Osijek (5.Rajon), oni su morali izvući s kim će prvo igrat. Read more…