Neizvjesno do kraja


Regionalno natjecanje iz košarke za učenike viših razreda osnovnih škola iz cijele regije, Slavonije, održano je u Nastavno Sportskoj dvorani u Đakovu, 28. ožujka 2017. godine s početkom u 10 sati.

Učenici koji su se na Županijskom natjecanju plasirali na Regionalno natjecanje, u utakmicama su se borili za pobjedu kako bi bili što bliže prvome mjestu i tako osigurali prolazi na Državno natjecanje.

Međusobno su se natjecale četiri košarkaške ekipe – Đakovo, Vukovar, Slavonski Brod i Požega.

Utakmice su bile napete i pune neizvjesnosti, a natjecateljske atmosfere nije nedostajalo.

Utakmice su bile neizvjesne, a rezultat se nije znao do samoga kraja.

Košarkaška ekipa koja je pobijedila u obje odigrane utakmice s Đakovom i sa Slavonskim Brodom je Vukovar koji je osvojio 1. mjesto. Ekipa iz Slavonskog Broda je pobijedila u utakmici protiv Požege, ali izgubila protiv Vukovara i time osvojila 2. mjesto, dok je ekipa iz Đakova osvojila 3. mjesto pobjedom u utakmici protiv Požege i porazom protiv Vukovara. Ekipa Požege je poražena u obje odigrane utakmice protiv Đakova i Slavonskog Broda i tako zauzela 4. mjesto.

Nakon što su se doživljaji slegli, učenik 7. razreda, Dorijan Dragić iz OŠ “Vladimir Nazor” iz Đakova je izjavio:,,Utakmice su bile jako dobre i zadovoljni smo, iako smo mogli igrati bolje. Izgubili smo 4 razlike, što je jako mala razlika, ali Vukovarčani su ipak bili bolji i zasluženo odlaze u Poreč.”

Čestitamo svim sudionicima ovog natjecanja, kao i njihovim trenerima! Neka budu ponosni na sebe i na svoju ekipu jer su to i zaslužili!

 

IPL novinar: Nora Hodak; Osnovna škola Vladimir Nazor, Đakovo

VARAŽDINSKA VELESILA


Školski sportski savez Varaždinske županije bio je domaćin Poluzavršnog rukometnog natjecanja državnog prvenstva Republike Hrvatske u muškoj kategoriji.
Na natjecanju sudjelovali su županijski pobjednici iz četiri različite županije koje obuhvačaju skupinu ‘Sjever’; Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske, Međimurske i Varaždinske županije.
Natjecanju je nazočio dopredsjednik Školskog sportskog saveza Varaždinske županije, g.Dario Kos, dok se prisutnima u ime saveza obratila gđa.Ivana Putarek.

VARAŽDINCI LETE ZA POREČ
Da je Varaždin rukometna velesila, pokazali su upravo to rukometaši Druge gimnazije Varaždin. 22.3.2017, zauvijek će pamtiti. Nakon otvaranja utakmice protiv Gimnazije ‘Fran Galović’, Koprivnica, pobjedom 19:9 osigurali su finale. U finalu dočekala ih je momčad Gimnazije ‘Petar Preradović’, Virovitica, no lakoćom, znanjem i taktikom dolaze do zaslužene pobjede 23:14. Momci koji zasluženo mogu pakirati kofere za Poreč su: Horvat, Artić, Bagadur, Car, Golub, Gotić, Murk, Novak, Šantek, Tači, Cmrečki, Jovan i naravno, prof. Alen Melnjak. Kroz cijeli turnir, momčad Druge gimnazije pratili su brojni, neumorni, dobri i glasni navijači, učenici 3.S i 4.S razreda.

Nakon odigranih utakmica, poredak je slijedeći; Prvo mjesto zauzeli su već spomenuti rukometaši Druge gimnazije Varaždin i njihov profesor Alen Melnjak, drugo mjesto pripalo je Gimnaziji ‘Fran Galović’ iz Koprivnice i voditelju Filipu Šalamonu, na treće mjesto smjestila se Gimnazija ‘Petara Preradovica’ iz Virovitice i njihov voditelj Darko Međimorec dok je četvrto mjesto pripalo Gimnaziji ‘Josipa Slavenskog’ iz Čakovca i njihovoj profesorici Suzani Trupković.

Sve utakmice i rezultati:
1. KC-VŽ-> 9:19
2. VT-ČK-> 18:16
3. KC-ČK-> 22:14
4. VŽ-VT-> 23:14

Momčad Druge gimnazije Varaždin pobjedom se plasirala na Završnicu Državnog prvenstva Republike Hrvatske koja će se održati od 23.-25.04.2017. u Poreču. Želimo im sreću!

IPL novinarka:  Sara Horvatić; Druga gimnazija Varaždin, Varaždin

Poluzavršno natjecanje skupine “Jug” – šah OŠ (m i ž)


Poluzavršno skupine Jug – ŠAH

Dana 21. veljače 2017 Savez školskih sportskih društava Šibensko-kninske županije organizirao je natjecanje u šahu za osnovne škole u OŠ Meterize , Šibenik. U ugodnom ozračju voditelja i natjecatelja proteklo je cijelo natjecanje. Ravnateljica škole otvorila je natjecanje uz nekoliko prigodnih riječi i intoniranje himne te je sudac natjecanja g. Grozdanić dao naputke sudionicima.
U konkurenciji dječaka i djevojčica natjecali su se SŠD Ploče iz OŠ Vladimir Nazor, SŠD Ban Jelačić iz OŠ Split 3, ŠSD KREŠIMIR IZ OŠ Petra Krešimira IV., ŠSD Stanovi iz OŠ Stanovi. U konkurenciji djevojčica nastupile su: ŠSD Vrutak iz OŠ Privlaka, ŠSD Soline iz OŠ Jelsa, ŠSD Blato iz OŠ Blato. Read more…

Badminton – poluzavršno – osnovne škole- skupina istok


Dana 15.2.2017. godine održalo se poluzavršno natjecanje u badmintonu u  Graditeljsko-geodetskoj školi. Ravnatelj OŠ Grigor Vitez, Hrvoje Brod, bio je domaćin, te je s par prigodnih rečenica otvorio natjecanje. Timovi djevojaka osnovnih škola su bili Borovo, Okučani (Nova Gradiška), Kutjevo i Osijek (5.Rajon), oni su morali izvući s kim će prvo igrat. Read more…