Futsal u Petrinji


Dana 01.04.2016. godine u dvorani Srednje škole Petrinja u Petrinji održano je poluzavršno natjecanje iz malog nogometa u ženskoj konkurenciji. Sudjelovale su 3 ekipe :

  • ŠSD VRBINA SISAK
  • MRAV ROVIŠĆE
  • ŠSD RUGVICA

Natjecanje je počelo u 10 : 30 h . Gledatelja nije bilo mnogo, no navijalo se glasno.

Rezultati su izgledali ovako :

MRAV ROVIŠĆE  0 : 4   VRBINA

RUGVICA             7 : 2    MRAV ROVIŠĆE

VRBINA              12 : 1    VRBINA

Djevojčice su pozitivno iznenadile gledatelje i suce svojom dobrom i strastvenom igrom. Bilo je tu i ozljeda, ali ne ozbiljnih. Sve se to desilo u žaru igre i zbog želje za pobjedom.

Prije početka svih utakmica, razgovarala sam s Laurom Andrijanić koja je potpuno sigurno iznosila svoja mišljenja.

IPL novinarka : Bok Laura,što očekuješ od današnjeg natjecanje? Misliš li da možete pobijediti obje ekipe i proći na završno natjecanje?

Laura : Naravno da možemo,ako budem igrala kao što uvijek igram,imamo velike šanse. Vjerujem u sebe i svoj tim.

IPL novinarka : Hoćeš li biti razočarana ako ne prođete dalje?

Laura : Ne moram ni razmišljati o toj opciji,sigurna sam u prolazak i ne želim misliti negativno.

Ispostavilo se da je Laura imala pravo. Konačni poredak izgledao je ovako :

  1. ŠSD RUGVICA
  2. ŠSD VRBINA
  3. MRAV ROVIŠĆE

Zahvaljujemo svim igračima, trenerima, učiteljima i ostalima koji su nam pružili vrlo zanimljiv i uzbudljiv dan.

IPL novinarka Katarina Hrnčević

Međimurci pakiraju kofere za Poreč


Poluzavršno natjecanje u stolnom tenisu  za djevojke i mladiće srednjih škola za regiju SJEVER održano je u četvrtak,  11. veljače 2016. godine u prekrasnom ambijentu varaždinske “Arene”.   Organizator natjecanja bio je Varaždinski školski sportski savez.  Nakon svečane himne,  tajnica Varaždinskog školskog sportskog saveza, Ivana Putarek pozdravila je sve nazočne, zaželjela im uspjeh na natjecanju i proglasila natjecanje otvorenim.
Na tron su se u obje kategorije, muškoj i ženskoj, popeli sjajni gimnazijalci iz Čakovca, učenici i učenice gimnazije “Josip Slavenski”. Uz njih, na natjecanju su sudjelovali i talentirani stolnotenisači iz Prve i Druge gimnazije Varaždin, gimnazije “Fran Galović” iz Koprivnice te gimnazije “Marko Marulić” iz Slatine. Provoditelj natjecanja bio je STK “Starr” kojeg poput pravog sportskog neimara, vodi bivši hrvatski reprezentativac Ronald Ređep; ” Vidi se poboljšanje u kvaliteti igranja stolnog tenisa u srednjoškolskim ustanovama, ima dosta talentirane djece. Neke od njih već godinama treniraju u klubovima naše regije, no nažalost financije diktiraju sve. Tako ne mogu odlaziti na dalje turnire. Nadamo se da će društvo prepoznati važnost ovog sporta, te ga više financirati”. Kao jednu od zanimljivosti prvenstva, bile su blizanke Dora i Marta Cividini iz Čakovca, inače već devet godina članice stolnoteniskog kluba “Mihovljan”. Baš nas je zanimalo kako je dok igraju jedna protiv druge. Uglas su nam odgovorile; ” Za stolnoteniskim stolom se ne poznajemo. Svaka od nas misli da je bolja od druge. No, poslije smo si opet najbolje.” Sestre su bile ponajbolje u kategoriji stolnotenisačica dok je kod muških dominirao Ivan Mikac, također iz Čakovca.  Navedimo da je kod domaćina najbolji dojam ostavila svestrana sportašica Nika Premuž, učenica Prve gimnazije Varaždin.
Poredak kod mladića:
1.    Gimnazija ”Josipa Slavenskog”  Čakovec
2.    Druga gimnazija Varaždin
3.    Gimnazija ”Fran Galović” Koprivnica
4.    Gimnazija ”Marko Marulić” Slatina
Poredak kod djevojka:
1.    Gimnazija ”Josipa Slavenskog” Čakovec
2.    Prva gimnazija Varaždin
3.    Gimnazija ”Marko Marulić” Slatina
4.    Gimnazija ”Fran Galović” Koprivnica

IPL novinar: Tonka Jerbić