Laureati godišnje fair play nagrade školskog sporta


Godišnja nagrada školskog sporta ustanovljena je 2010. godine, a u školskoj godini 2010./2011. dodijeljena ja prvi puta. Fair play nagrade dodijeljene su još 2011./2012. i 2012./2013.školske godine. U naredne dvije školske godine 2013./2014. i 2014./2015. nagrade nisu dodijeljene.

Pogledajte izvještaje s tih događanja:

2010./2011.  | 2011./2012. | 2012./2013.  | 2015./2016.    Klikni na godinu za brži pregled

Dodijeljena je prva godišnja fair play nagrada školskog sporta

Tijekom natjecanja zaprimili smo pet prijedloga za fair play nagradu i na taj broj prijedloga smo iznimno ponosni. Povjerenstvo za dodjelu godišnje fair play nagrade pomno je pregledalo svih pet prispjelih kandidatura i odlučilo da je GODIŠNJU FAIR PLAY NAGRADU ŠKOLSKOG ŠPORTA OSVOJIO:

TOMISLAV ANTUNOVIĆ, ČLAN ŠKOLSKOG SPORTSKOG DRUŠTVA GLINA IZ OSNOVNE ŠKOLE GLINA

Tomislav je nastupio na županijskom natjecanju Sisačko moslavačke županije u krosu koje je održano 25.3.2011 u Topuskom. Tomislava je za nagradu  predložio tajnik županijskog školskog sportskog saveza Dario Gec.

Razlog zbog kojega je Tomislav dobio nagradu.

Nakon starta utrke Tomislav je srušen. Ostali natjecatelji nastavili su utrku u želji da postignu što bolji rezultat i pritom Tomislava, koji je bio na tlu, nagazili i ozlijedili. Usprkos svemu, Tomislav se podigao i sav blatnjav i ozlijeđen nastavio utrku, istrčao je do kraja i ostvario plasman za svoju ekipu. Nakon utrke Tomislav nije prigovarao niti se zbog pada žalio i time je pokazao da je ekipni duh i fair play važniji od samog rezultata.

Laureat Tomislav će osim plakete dobiti i dobiti i iznos od 5.000,00 kuna. Obzirom da se školsko športsko društvo Glina nije plasiralo na završnicu državnog prvenstva, plaketu i novčani bon umjesto Tomislava primila je voditeljica školskog športskog društva Komarevo  iz osnovne škole Komarevo, gospođa Marija Ciglarić. Nagradu je uručila gospođa Biserka Vrbek, europska i svjetska prvakinja u streljaštvu, članica Hrvatskog fiar play odbora.

Tomislav će osobno nagradu preuzeti 24. svibnja 2011. na školskom športskom natjecanju u Kutini.

Tomislav Antunović biti će poseban gost na 17. Europski fair play kongres koji se održao u Poreču od 28. rujna do 1. listopada 2011. godine. Prvog dana rada kongresa bila je upriličena izložba učeničkih likovnih radova na temu fair playa. Tom prilikom Tomislavu su na osvajanju nagrade čestitati delegati kongresa.

Druga godišnja fair play nagrada školskog sporta odlazi u Osijek  2010./2011. |2012./2013.| 2015./2016.

Hrvatski školski športski savez, Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski Fair play odbor po drugi puta dodjeljuju FAIR PLAY NAGRADU ŠKOLSKOG ŠPORTA.

Ove školske godine nagradu je dobila Rebeke Knežević učenica osnovne škole Frana Krste Frankopana iz Osijeka. Nagrada je Rebeki uručena 4. svibnja na Svečanom zatvaranju završnice državnog prvenstva za učenike osnovnih škola u dvorani Intersport u porečkoj Zelenoj laguni.

2. nagradu ŠKOLSKOG SPORTA dobila je REBEKA KNEŽEVIĆ  – ŠSD FRANKOPAN, OSIJEK

Obrazloženje:

Na poluzavršnom natjecanju školskih sportskih društava osnovnih škola Regije ISTOK u gimnastici za djevojčice NIJE nastupila REBEKA KNEŽEVIĆ. Iako je svojim nastupima oduševila na nižim razinama natjecanja, Rebeka je u dogovoru sa svojom voditeljicom Vlatkom Čalušić, svoje mjesto u ekipi prepustila mladoj gimnastičarki Niki Nikolić. Naime, Nikina teško bolesna majka, iz bolnice je uputila zamolbu Rebeki i voditeljici Vlatki Čalušić, prof., da joj ispune želju i prepuste nastup njenoj Niki kako bi imala priliku bodriti i navijati za nju po izlasku iz bolnice.

Nakon kratkog razmišljanja Rebeka i voditeljica, svjesne da ekipa SSD Frankopan može ostati bez vrijednih i presudnih bodova te bez mogućeg odlaska na Završnicu natjecanja, prepustile su mjesto u ekipi mladoj Niki. Rebeka je kroz čitavo natjecanje, očiju punih suza, bila uz svoju ekipu, navijala i strepila za svaki bod te se na kraju zajedno s ostatkom ekipe radovala pobjedi i plasmanu na Državno prvenstvo. Nika nije saznala za molbu njene majke.

Rebeka Knežević odlična je učenica 8b razreda Osnovne škole Frana Krste Frankopana iz Osijeka te je stalni član postave ekipe gimnastičarki SSD Frankopan. Svojim pristupom prema radu i ponašanjem, Rebeka uvelike doprinosi sportskom ugledu svojeg Društva i Škole, a samim tim i popularizaciji školskog sporta. Rebeka je svojom odlukom i postupkom na Poluzavršnom natjecanju školskih sportskih društava Regije ISTOK, održanom 27. ožujka 2012. godine u Osijeku, postupila prema iskonskim načelima Fair play-a zauzevši se za razvoj pozitivnih vrijednosti u sportu, solidarnost i međusobno poštovanje.

Galerija slika

Fair play nagrada za šk. godinu 2012./2013. ide u Zagreb  2010./2011. | 2011./2012.| 2015./2016.

Dobitnica fair play nagrade školskog  sporta za školsku godinu 2012./2013. je učenica Športske gimnazije iz Zagreba –  Anamari Kožul.

Anamari Kožul – je učenica trećeg razreda Športske gimnazije. Bavi se atletikom,  vrlo aktivno i intenzivno sudjeluje u školskim sportskim natjecanjima u atletici i krosu. Osim sportom, Anamari se bavi i novinarstvom – vrijedna je i aktivna članica novinarske skupine. Anamari  ulaže ogromnu energiju  u nesebičnom pomaganju drugima kada im to najviše treba.  Iako je njena obiteljska situacija takva da i sama ponekad treba pomoć  Anamari usprkos svemu nalazi dovoljno snage i htijenja pomaganje drugima stavi ispred svega. Takvim stavom prema životu Anamari daje primjer drugima i jasno pokazuje da altruizam, ljubav i nesebičnost još uvijek postoje.

Image - Dodijeljena fair play nagrada školskog sporta za 2012./2013.

 

Fair play nagrada školskog sporta za školsku godinu 2015./2016. 2010./2011.  | 2011./2012. | 2012./2013. 

Fair play nagrada školskog sporta za tekuću školsku godinu dodijeliti će se učenicima Zdravstvene i veterinarske škole Dr. Andrije Štampara iz Vinkovaca.

Dobitnici nagrade su: Matej Ćuk i Ivan Pinjuh. Učenici su članovi rukometne ekipe školskog sportskog društva MEDIVET.

Učenici su na utakmicu gradske razine natjecanja školskih sportskih društava, održane 2.2.2016. nesebično pomogli ozlijeđenom protivničkom igraču, koji je kasnije, uspješno nastavio igrati.

Hrvatski školski sportski savez čestite laureatima i pozive sve sudionike natjecanja u sustavu školskog sporta da se, ne samo na sportskim terenima, ponašaju fair, da poštuju pravila, protivnike i pokušaju svojim ponašanjem biti uzor drugima.

Svečana dodjela nagrade upriličena je na Svečanom otvaranju Završnice Državnog prvenstva ŠSD-a za učenike 5. i 6. razreda koja je održana 2. lipnja 2016. godine u Vinkovcima.
ipl-vink-2015 (1)
Čestitamo!