2012./2013.


U školskoj godini 2012./13. HŠSS je organizirao Završnicu DP-a i to u po drugi puta za redom gradovima Istarske županije
Završnica je organizirana za sljedeće sportove učenica i učenika osnovnih škola: futsal, rukomet, košarka, odbojka, atletika, plivanje, gimnastika, stolni tenis, šah, kros i badminton, dok je za srednje škole organizirano natjecanje u: futsal, rukomet, košarka, odbojka, atletika, stolni tenis, kros i badminton. DP za učenike s intelektualnim teškoćama organizirano je u dva sporta: atletika i plivanje u kojima je sudjelovalo 151 učenik i 58 voditelja.
Ukupno je na Završnici sudjelovalo oko 2100 učenica, učenika i njihovih voditelja.

Ova je godina važna jer je po prvi puta organizirano i natjecanje za učenike 5. i 6. razreda RH., a Završnica je održana u Gradu Vinkovcima, te Vukovaru.

Natjecanje se održavalo u sportovima futsal za dječake, odbojci za djevojčice, te u atletici, rukometu i košarci u obje konkurencije.

Bitno je napomenuti kako je učenicima, osim natjecanja, ponuđen i organiziran posjet Vukovaru i to Memorijalnom centru, Trpinjskoj cesti te bolnici.

Ukupno je nastupilo oko 420 učenika i njihovih voditelja.

Poreč