Državna prvenstva u atletici


Danas 21.svibnja 2019. godine na splitskom stadionu ASK održati će se Državno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske za učenike osnovnih i srednjih škola. Na natjecanju će nastupiti preko 800 učenika. Učenici i njihovi voditelji jučer (20.5.) su došli organiziranim prijevozom u Hotel Medenu u Segetu Donjem (Trogir) gdje će biti smješteni. Prvi će na stadion učenici srednjih škola koji s natjecanjem započinju već u 9.30 sati. Za srednjoškolce će nastupiti 18 županijskih prvaka u konkurenciji mladići , te isto toliko ekipa u konkurenciji djevojaka. U 12.45 održati će se na stadionu Svečanost obilježavanja Državnog prvenstva u atletici, podjela medalja za srednjoškolce, te dodjela Godišnje Fair play nagrade školskog sporta.


Nakon učenika srednjih škola na stadionu će počevši od 13.30 biti učenici osnovnih škola. Nastupiti će 21 županijski prvak kako u kategoriji dječaka tako i u kategoriji djevojčica. U svim natjecanjima osnovnih i srednjih škola koje provodi Hrvatski školski sportski savez nastup na državnom prvenstvu ostvaruju i drugoplasirane ekipe županijskih prvenstva u Splitsko dalmatinskoj županiji, Osječko baranjskoj županiji te Gradu Zagrebu.


Natjecanje osnovnoškolaca trajati će do 16 sati a nakon podjele medalja učenici se organiziranim prijevozom vraćaju kućama.
Rezultate s natjecanja , priznanja i slike naći ćete ovdje: http://skolski-sport.hr/index.php/drzavno-prvenstvo/2018-2019/dp-2018-2019-os-ss/#atletika
Atletskim natjecanjima tu nije kraj.


HŠSS godinama organizira posebno državno prvenstvo samo za učenike 5. i 6. razreda osnovnih škola kako bi upravo tom uzrastu omogućio što veću zastupljenost u sustavu školskog sporta.
Državno prvenstvo će i ove godine biti održano u Vinkovima. Učenici koji se natječu u futsalu, odbojci, košarci i rukometu doći će u Vinkovce 2. lipnja, natjecati će se 3. lipnja, a odlazak kućama predviđen je 4. lipnja. Istog dana, dakle 4. lipnja planiran je dolazak natjecatelja iz ATLETIKE. Na atletskom natjecanju za učenika 5. i 6. razreda nastupiti će županijski prvaci pa se očekuje oko 18 do 20 ekipa u konkurenciji dječaka i isto toliko ekipa u konkurenciji djevojčica. Ukupno će se na vinkovačkom stadionu Cibalie naći oko 400 učenika. Natjecanje učenika biti će 5. lipnja, a nakon podjele medalja učenici će organiziranim prijevozom otputovati kućama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *