Otvorena izložba Olimpijski plakat


Hrvatski školski sportski savez (HŠSS), u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA) provodi već osmu godinu natječaj pod nazivom Školski sport i olimpijski pokret. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je  Olimpijski plakat, a učenici su trebali zamisliti da se olimpijske igre održavaju u njihovom gradu ili gradu u blizini stanovanja te izraditi plakat tih olimpijskih igara. Na natječaj se ove godine javilo 75 školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske koje su poslale ukupno 119 učeničkih radova. Ocjenjivački sud izrazio je zadovoljstvo količinom i kvalitetom pristiglih radova, te je na sjednici održanoj 23. travnja u prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora, odlučio o pobjednicima natječaja.

Pogledajte tko je pobijedio.

Pobjednički radovi i po desetak najboljih radova u obje konkurencije izloženo je u foajeu hotela Delfin u Zelenoj Lagunu (Poreč) u sklopu Državnih prvensatva školskih sportskih društava koja se od 28. travnja pa sve do 10. svibnja održavaju u Poreču.

Izložbu je otvorio predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza u pratnji Ane Popovčić ispred Hrvatske olimpijske akademije. U svom obraćanju predsjednik Perković je naglasio dobru suradnju s HOA i najavio izlaganje istog postava izložbe u Hotel Medenu u Segetu Donjem (Trogir). Hotel Medena biti će mjesto okupljanja 400 tinjak srednjoškolaca iz 32 zemlje svijeta sudionika Svjetskog školskog atletskog prvenstva koje će se održati u Splitu od 13. do 19. svibnja. Biti će to sjajana prilika, naglasio je Perković, da se radovi s temom Olimpijskog plakata predstave tako širokoj publici.

Gospođa Ana Popovčić istaknula je odličan, štoviše izvanserijski odaziv učenika. Na natječaj je dospjelo 120 radova u različitim tehnikama. Gospođa Popovčić još je jednom zahvalila svima koji su poslali svoje radove i pozvala sve da s takvim zanosom sudjeluju i u sljedećem natječaju HŠSS i HOA.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *