Hrvoje Čustonja izabran za glavnog tajnika ISF-a


Dugogodišnji (još od 2008.godine) glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza, Hrvoje Čustonja s prvim danom 2019. godine počeo je obnašati vrlo značajnu dužnost glavnog tajnika međunarodne školske sportske federacije, International School Sport Federation, ISF.

Hrvoje Čustonja

Hrvatski školski sportski savez već je duže vrijeme aktivno uključen u suradnji međunarodne školske sportske federacije i nacionalnog školkog sportskog saveza. Plod te suradnje bio je iznmno dobra organizacija i provedba Svjetskog školskog prvenstva u rukometu koje je oržano u travnju 2012 godine u Varaždinu.

Na krilima tog uspjeha Čustonja je vrlo brzo i sam, neposredno počeo djelovati u značajnom tijelu međunarodne federacije. Te 2012. godine Čustonja je postao član (jedna od najmlađih) Izvršnog odbora ISF-a.

Nakon uspješnog domaćinstva Hrvatski školski sportski savez nastavio je svoje međunarodne aktivnosti paralelno kroz sudjelovanje naših škola na velikim međunarodnim školskim sportskim natjecanjima (svjetska prvenstva, gimnazijade, kupovi i sl.), ali i na uspješnom nizu domaćinstava. Tako je 2016. u Poreču održano Svjetsko školsko futsal prvenstvo, a godinu dana kasnije, na istom mjestu i Svjetsko školsko košarkaško prvenstvo.

 

Sukladno suradnji i uspjesima Hrvatskog školskog sportskog saveza i ISF-a, kako na planu nastupa naših predstavnika, tako i u organizaciji domaćinstava i participiranju hrvatskih predstavnika u tijelima međunarodne školske sportske federacije, rastao je i utjecaj koji je Čustonja stvarao i nametao unutar strukture ISF-a.

Josip Košutić, voditelj odjela za međunarodnu suradnju i projekte u HŠSS prvi je participirao u radu stručnih tijela ISF-a. Već 2016. godine Košutić je bio član tehničke komisije za futsal, a samo godinu kasnije postao je predsjednik. Danas, Košutić obnaša funkciju sportskog direktora ISF, koordinirajući rad tehničkih komisija na razini cijele međunarodne školske sportske federacije.

Josip Košutić

Aktivnosti HŠSS-a i ISF napreduju da će HŠSS, ove godine , krajem ožujka (Poreč) biti domaćin Svjetskog školskog odbojkaškog prvenstva za učenike mlađe od 15 godina (U15), a u svibnju (Split) Hrvatska će biti domaćin Svjetskog školskog atletskog prvenstva.

Prije imenovanja na dužnost glavnog tajnika ISF-a, Čustonja je 2018. godine bio izabran na funkciju blagajnika ISF-a.

Ovoga trenutka na pozicijama članova tehničkih komisija u ISF-u dužnosti obnašaju istaknuti članovi velike obitelji hrvatskog školskog sporta.

Ivan Dujić, glavni tajnik HŠSS-a, član je tehničke komisije ISF-a za tenis, Ivana Putarek, tajnica školskog sportskog saveza Varaždinske županije i članica Izvršnog odbora HŠSS-a , članica je tehničke komisije za rukomet, Mirna Mikić, članica tehničke komisije HŠSS-a za košarku, članica je tehničke komisije ISF-a za košarku, Krešo Tomić,  sportski direktor NK Cibalija, Vinkovci, član je tehničke komisije ISF-a za odbojku, Saša Topić,  član tehničke komisije HŠSS-a za futsal, član je tehničke komisije ISF-a za futsal, Marin Horvat, tajnik je Školskog sportskog saveza Međimurske županije i član Izvrnog odbora HŠSS-a, član je tehničke komisije ISF-a za nogomet i Aleksandar Puklavec, predsjednik je tehničke komisije HŠSS-a za atletiku, član je tehničke komisije ISF-a za atletiku.

Snažno prisustvo hrvatskih predstavnika i ISF-u zasigurno će biti od velkike pomoći novom glavnom tajniku ISF-a .

U svom nastupnom govoru Čustonja je istaknuo: “Izuzetna mi je čast biti imenovan na mjesto glavnog tajnika ISF-a. Radujem se daljnjoj nadogradnji naslijeđa koje je ISF izgradio još od 1972. godine, nastavljajući razvijati i jačati njegove temelje. Brinuti ću se za sve članice ISF-ove obitelji, prepoznajući veliku povijest ISF-a, kao temelj za daljnji napredak, rast i razvoj. Zaista vjerujem u pokret školskog sporta gdje je upravo ISF postala jedna o najvažnijih sportskih federacija u svijetu. Moja namjera je nastaviti s procesom širenja ISF obitelji, pomažući promociji školskog sporta diljem svijeta.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *