Turska i Srbija na svjetskom tronu, hrvatske ekipe osme na svijetu


Posljednji dan Svjetskog prvenstva u košarci za srednje škole u Poreču donio je dvoboj košarkaša Hrvatske i Danske za sedmo mjesto te poraz košarkašica Hrvatske od Mađarske također za sedmo mjesto. Svjetske prvakinje postale su košarkašice Srbije, a svjetski prvaci košarkaši Turske.

Sedma utakmica u sedam dana je ritam koji bi bio iznimno težak i za seniorske ekipe, a kamoli za srednjoškolce. Zato je svaki koš i trud dodatno vrijedan. U takvom ritmu, hrvatski košarkaši Treće gimnazije iz Zagreba su i protiv Danske «kopali» iz minusa od 12 poena, došli do minus tri i tri napada u posljednjoj četvrtini, ali više nije išlo.

Konačnih 59:47 za Dansku nije realan prikaz događanja na terenu, ali je rezultat koji je Hrvatsku smjestio na osmo mjesto na svijetu, što je hvale vrijedan rezultat.

Košarkašice iste škole u borbi za sedmo mjesto su igrale protiv Mađarske. Krenule su jako dobro i nakon prve četvrtine vodile 11:10. Tada Mađarice prebacuju u brzinu više, na klupu je zbog lakšeg udarca u glavu morala najbolja hrvatska igračica Nika Muehl i Mađarska je otišla na osjetnih 28:14 na poluvremenu te do konačnih 48:22 i sedme pozicije.

Košarkaši dubrovačke gimnazije pobjedom protiv Irske (58:46) zauzeli su 29. poziciju na ovom Svjetskom prvenstvu. Košarkašice Ekonomske škole Šibenik završile su prvenstvo na 25. mjestu.
Čestitam našima ljudima na njihovim postignućima.

Ostali rezultati o mladićima u košarci na KLIKNI OVDJE

Ostali rezultati o djevojkama u košarci na KLIKNI OVDJE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *