Volonteri ERAMUS+ V2S Budimpešta


Pozdrav svima!

Javljamo se s početka našeg Volunteering in School Sport treninga.

Seminar smo započeli upoznavanjem s vršnjacima koji dolaze iz 5 različitih država Europe: Latvija, Malta, Turska, Francuska i zemlja domaćin ovog treninga, Mađarska. U zabavnom tonu nastavili smo i sljedećeg jutra, kada smo detaljnije upoznati s cijelim programom ovog 7-dnevnog treninga.Veliki naglasak stavljen je na razvijanje naših kompetencija. Shvatili smo da trebamo raditi na razumijevanju svojih stavova, vještina i znanja usmjerenih prema volontiranju.

Tada je na red došla igra “Orijentiranje” koja nam je pomogla razumjeti primanje i davanje uputa, snalaženje u teškim situacijama i prihvaćanje različitosti, posebno osoba s teškoćama. U međuvremenu, igrali smo i igru “Power Tower” kroz koju smo razmišljali o poštovanju i toleranciji.

Vrhunac dana bila je natjecateljska igra “The Snake” kroz koju smo dotakli temu inkluzije i diskriminacije. Razvijali smo kompetencije vezane uz strani jezik, timski rad, suradnju i stvaranje strategija. Nakon provedenih aktivnosti, svoje doživljaje zapisali smo u dnevnike.

Dan smo završili predstavljanjem tradicionalnih igara. Iako smo puno toga prošli, te smo zbog toga bili pomalo umorni, veselimo se sutrašnjem danu i nadolazećem programu.

Ana Marija, Toni, Ervin i Idora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *