Poluzavršno natjecanje rukomet – SKUPINA ZAPAD


3. travnja 2017. odigrana je poluzavršnica Državnog prvenstva u rukometu za djevojčice u šk. god. 2016./2017. Za medalje su se natjecale: ŠSD “Vojak” (OŠ „Vladimir Gortan“, Rijeka PGŽ), ŠSD “Poreč” (OŠ „Poreč“, Poreč IŽ), ŠSD “Regoč ” (OŠ „I.B. Mažuranić“, Ogulin KŽ) i ŠSD “Uskok” (OŠ „S.S. Kranjčević“, Senj LSŽ).

Nakon što su odabrani protivnici polufinala, odigrana je prva utakmica. Protivnici su bili ŠSD “Uskok“ i ŠSD “Poreč“. Poreč je u prvoj polovici utakmice vodio, a Uskok je, uz svoje brze napade, u drugoj polovici izjednačio te preuzeo vodstvo. Uz puno truda i podrške ostalih igračica s klupe, Uskok je ušao u finale s konačnim rezultatom 16:14, a Poreč se borio za 3. mjesto.
Sljedeću polufinalnu utakmicu igrali su Vojak i Regoč. Vojak je vodio od samog početka te je prvo poluvrijeme završilo sa 6 golova razlike za Vojak. Drugo poluvrijeme bilo je napetije, ali je Vojak svojom upornošću uspio zadržati vodstvo. Konačni rezultat utakmice bio je 16:12 za Vojak. Regoč je sljedeću utakmicu igrao protiv Poreča za 3. mjesto, dok se Vojak plasirao u finale.
Za treće i četvrto mjesto odigrali su Poreč i Regoč. Poreč je u utakmicu ušao s puno snage i volje dok je Regoč bio iscrpljen od prethodne utakmice. Regoč nije imao snage te je prvo poluvrijeme završilo sa 7 golova razlike za Poreč. Igračice iz ekipe Regoč se u drugom poluvremenu nisu dovoljno potrudile, dok su igračice Poreča zadržale vodstvo i zasluženo osvojile 3. mjesto s konačnim rezultatom 22:5.

Veliko finale između ekipa Vojak i Uskok bilo je izrazito napeto. Igračice, s velikom željom za zlatnom medaljom, borile su se do samoga kraja. Vojak je vodio u prvoj polovici utakmice. U drugoj polovici, tijekom napada Uskoka, igračica ekipe Uskok teško je ozlijeđena i odvedena u bolnicu.  Nakon stanke zbog ozlijede, šokirane igračice odigrale su utakmicu do kraja. Konačni rezultat utakmice bio je 16:12 za Vojak. Vojak je zasluženo osvojio 1., a Uskok 2. mjesto.

INTERVJU SA IGRAČICOM VOJAKA:
Noel Nikolić: „Dobar je osjećaj biti na terenu, ali ipak je i pritisak. Voljela bih da se nije dogodilo ovo igračici iz Senja, ali zadovoljna sam igrom i rezultatom.“
IPL novinar: Ema Cifrek;Osnovna škola Kraljevica, Kraljevica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *