Pogodak iz prve!


U ponedjeljak, 11.4.2016. , Gradska dvorana Gospić opet je bila u znaku nogometa, no ovoga puta ženskog nogometa. Naime, Gospić je bio domaćin poluzavršnice zapadne skupine u futsalu za djevojčice od 7. do 8. razreda osnovne škole.
S početkom u 10:00 predstavile su se ekipe kojih je bilo 3, a to su OŠ Vladimira Gortana iz Žminja kao predstavnik Istarske županije, OŠ Vladimira Nazora Crikvenica iz Primorsko-goranske županije te OŠ dr. Jure Turića iz Gospića,Ličko-senjska županija.

U prvoj utakmici cure iz Žminja imale su više sreće, te su rezultatom 3-1 pobijedile cure iz Crikvenice koje su se borile do zadnjeg daha.
Njihova izmorenost iz prve utakmice odrazila se i u drugoj utakmici u kojoj su ih Gospićanke svladale s uvjerljivih 4-0.Uz sav trud koji su uložile, djevojke iz Crikvenice jednostavno nisu imale sreće, ali su zato pokazale što znači borbenost i sloga.

U finalnoj utakmici između Žminja i Gospića, domaćin se uz pomoć potpore sa tribina progurao do državnog natjecanja. Istim rezultatom kojim je Žminj pobijedio Crikvenicu, u finalu je Gospić vodio nad Žminjem. Djevojčicama iz Gospića ovo je bio prvi put da se natječu u nogometu stoga s pravom možemo reći da je ovo pogodak iz prve! Sve ekipe borile su se do iznemoglosti, ali samo najbolji može dalje, pa se nadamo da će mlade nogometašice iz Gospića pokazati svoj talent i na državnom, te se vratiti kao pobjednice.  Na državnom pak neće biti same jer su im se pridružili i dečki iz OŠ dr. Jure Turića, a naravno tamo su i cure i dečki iz Strukovne škole Gospić. Želimo im svima puno sreće!

ipl-65-2016 (1)

IPL novinarka: Barbara Bašić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *