Sestre Radić osvojile zlato


Osnovna škola “Antun Nemčić Gostovinski” postala je domaćin regionalnog, odnosno poluzavršnog natjecanja iz košarke za djevojčice.
Na natjecanju su bile četiri ekipe: iz Čačinaca dolazi nam ekipa Antuna Gustava Matoša iz OŠ “A. G. Matoš” pod vodstvo profesora Ivice Perkovića.
Sljedeća ekipa bila je iz VI. osnovne škole Varaždin iz Varaždina pod vodstvom profesora Tomice Kanotija
Ugostili smo također i djevojke iz II. osnovne škole Čakovec iz Čakovca pod vodstvom učitelja Mladena Dešića.
I na kraju ugostili smo i ekipu OŠ “Braća Radić” iz Koprivnice pod vodstvom nastavnika Velimira Krulića.(slika1.jpg)
Prije početka natjecanja veliki zbor škole “domaćina” otpjevao nam je pjesmu Cup song. Ravnateljica je rekla koju riječ ohrabrenja za igračice prije nego što krenu u borbu za svoju medalju.
Prva je utakmica bila između ekipa OŠ “Braće Radić” i II. osnovne škole Čakovec. To je bilo odlično otvorenje natjecanja. Djevojke su igrale s voljom, s nadom i eksplozivnošću. Nitko nikada nebi mogao zamisliti takav početak natjecanja. Djevojke iz OŠ “Braće Radić” odnijele su pobjedu nakon odlične i timske igre.
Druga je utakmica bila između OŠ “Antun Gustav Matoš” i VI. osnovne škole Varaždin. Djevojke su igrale pošteno i dobro. Utakmica je prošla brzo, s lakoćom mogu reći da i nije bila toliko napeta. Poeni su se nizali na strani Varaždinki. No ne mogu reći da nisu niti kod Čačinki. Pobjednice ove utakmice bile su Varaždinke.(slika2.jpg)
Prije treće utakmice, učenica 8.c razreda OŠ “A. N. Gostovinski”- Leticija Crnković, na violini odsvirala nam je skladbu Arabesque autora Jure Tkalčića. Ta čarobna melodija opustila nas je prije početka zadnje dvije utakmice.
Treća je utakmica bila za 3. mjesto. Ona se odvijala između djevojaka iz II. osnovne škole Čakovec i OŠ “A.G. Matoš” i Čačinaca. Djevojke su igrale pošteno od samog početka utakmice, čulo se mnogo fučkanja od strane sudaca što bi moglo značiti da cure baš žele tu brončanu medalju. Nakon 3. četvrtine bile je očito da će pobjedu odnijeti djevojke iz Varaždina. Tako je i bilo, osmjehnula im se brončana medalja, makar im se na izrazima vidjelo da su htjele nešto više; ali opet s druge strane bile su sretne i zadovoljne trećim mjestom.(slika3.jpg)
Prije samog finala učenica 8.d razreda Helena Ferenčak  i 7.a Erin Sremec, otplesale su nam plesnu točku Twirling Duo. Djevojke su spretno bacale u zrak i vrtile njihove štapove, a uz to i očaravle publiku koja ih je za zainteresiranošću gledala.(slika4.jpg)
Slijedila nam je finalna utakmica između OŠ. “Braća Radić” i VI. osnovne škole Varaždin. Ovo je bila najnapetija utakmica od svih. Poeni su dolazili, nakupljali su se na stranu obadviju ekipa. I Koprivničanke i Varaždinke igrale su energično, timski… Dijelovale su kao vitezi, lavovi, borile su se do “zadnje kapi krvi”. Medalja, odnosno odlazak u Poreč, na državno prvenstvo, bio im je cilj. Uživala sam gledajući ih jer su igrale toliko profesionalno, toliko su bile zainteresirane, pokazale su volju. Na kraju, pobjeda je došla u ruke Koprivničanki, djevojkama iz ekipe OŠ “Braća Radić”. Pozdrvili smo ih velikim plijeskom i srećom u očima. Bravo djevojke!(slika5.jpg)
Oko 14h bila je i dodjela medalja:
•    4. mjesto osvojila je ekipa OŠ “Antun Gustav Matoš” iz Čačinaca, voditelj ekipe: Ivica Perković
•    3. mjesto osvojila je ekipa II. osnovne škole Čakovec iz Čakovca, voditelj ekipe: Mladen Dešić
•    2. mjesto osvojila je ekipa VI. osnovne škole Varaždin iz Varaždina, voditelj ekipe: Tomica Kanoti
•    1. mjesto osvojila je ekipa OŠ “Braća Radić” iz Koprivnice, voditelj ekipe: Velimir Krulić
Tijekom natjecanja, dolazila je i pubika, učenici škole domaćina koji su svaki slobodni trenutak provodili u dvorani gledajući utakmice.
Na samom kraju natjecanja, bilo je zajedničko slikanje, slikanje svake ekipe posebno i na kraju tog napornog natjecanja, djevojke su odvedene na ručak gdje su, nadam se, nadoknadile sve izgubljeno! Ali još jednom, SVAKA ČAST CURE!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *