Sraz sila


U ovogodišnjem izdanju finala ženske košarke, koje se odigralo u dvorani XII. gimnazije, susrele su se dvije, mogli bismo slobodno reći, sada već  košarkaške sile, III. gimnazija i Prirodoslovna škola Vladimira Preloga.

Prvu četvrtinu utakmice djevojke III. gimnazije dobivaju s lakoćom i uspijevaju se rezultatski uvjerljivo odmaknuti od ekipe PŠVP-a rezultatom 8:4.
U drugoj četvrtini, ekipa uspavanih ljepotica iz PŠVP-a budi se i polako počinje hvatati priključak u utakmici, no ipak na kraju djevojke iz III. gimnazije povećavaju vodstvo na 13:6.
U pretposljednjoj četvrtini djevojke iz Preloga pokazuju svu svoju raskoš talenta i pogurane eliksirom prkosa bude tribine te se rezultatski vraćaju u igru s dionicom od 11:8 u njihovu korist.
U zadnjoj dionici utakmice vidjeli smo dosta lijepih poteza obiju ekipa, što u obrani, što u napadu. S nestrpljenjem smo se nadali pogotku kojeg slobodnog bacanje ekipe PŠVP-a koji bi smanjio razliku, ali očekivanja su bila iznevjerena te se  utakmica nije okrenula u korist PŠVP-a. Zadnja dionica završila je 9:9, a ti poeni nisu bili dovoljni da, valjda opet uspavane, ljepotice iz Preloga pobijede te utakmica završava rezultatom 30:26 u korist III. gimnazije.
Kada se podvuče crta, ovu je utakmicu zasluženo dobila III. gimnazija zahvaljujući prednosti iz prvih dviju četvrtina.

Djevojkama iz III. gimnazije želimo svu sreću na državnome prvenstvu koje će se održati u Rovinju. Neka dostojno predstave Grad Zagreb!

zg-kos-2016 (3)

IPL novinar: Luka Mitar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *