Dali smo sve od sebe!


U jutarnjim satima 15.3.2016. u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Ivana Domca u Vinkovcima, prisustvovali smo županijskom natjecanju u košarci gdje su sudjelovale 4 ekipe.
Natjecanje su otvorile Gimnazija M.A. Reljkovića Vinkovci i Ekonomska škola Vukovar.  Vinkovčani su krenuli dosta agresivno, dok su Vukovarci i sami priznali da se osjetio strah koji ih, na svu sreću, nije spriječio od kvalitetnog igranja. Mladi Vukovarac Srđan Brocić je definitivno opravdao izreku da se ”u malim bočicama čuva veliki otrov”.  Osim svoje brzine i iznimne spretnosti, iznenadio je svojom preciznošću tako što je postigao približno 10 trica. Na žalost, to nije bilo dovoljno za pobjedu. Nakon vrlo neizvjesne borbe na terenu vinkovačke sportske dvorane, pobjeđuje Gimnazija Vinkovci s  rezultatom 38:32.

ipl-zup-vukovar (4)
U međuvremenu se odvijala utakmica između Gimnazije Županja i Ekonomske Vinkovci. Konačnim rezultatom i porazom Vinkovčana, dobili smo protivnika za igru za treće mjesto.
Utakmica Ekonomske Vinkovci i Ekonomske Vukovar započela je jednim laganim tempom. Dečki iz EŠV su cijelo vrijeme bili u vodstvu i nisu dopustili domaćinima da pobjede. Već spomenuti Brocić iz EŠV i u ovoj utakmici zabija velik broj koševa, ponajviše trica. Svaki njegov dodir s loptom bio je popraćen uzbudljivim uzvicima s tribina. Obje ekipe su se maksimalno borile do zadnje sekunde, ali treće mjesto osvaja Ekonomska škola Vukovar rezultatom 30:37!

ipl-zup-vukovar (1)
Pitali smo igrača utakmice Srđana Brocića je li zadovoljan postignutim rezultatima na što on s osmijehom odgovara:  ”Iako je moglo bolje, zadovoljan sam jer smo dali sve od sebe i tako osvojili treće mjesto. Druga utakmica protiv domaćina je bila dobivena, ali malo napetija jer su imali podršku punih tribina. ”

Svaka čast svim ekipama na uloženom trudu, a  Gimnaziji  M.A. Reljkovića Vinkovci čestitke na plasmanu na državno natjecanje!

Konačan poredak:
1. Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci
2. Gimnazija Županja
3. Ekonomska škola Vukovar
4. Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca Vinkovci

IPL novinar: Lana Ivić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *