Županijsko natjecanje u Jastrebarskom


Dana 19. siječnja 2016. godine održano je još jedno natjecanje za dječake iz badmintona. Devet škola s istim brojem ekipa ugodno je gostovalo u OŠ „Ljubo Babić” Jastrebarsko koja je i ove godine bila domaćin. Tijekom održanog natjecanja učenici iz Samobora, Sv. Ivana Zeline, Bregane, Šenkovca, Velike Gorice, Velike Mlake, Vrbovca, Zaprešića, Prigorja Brdovečkog i, naravno, Jastrebarskog hrabro su i veselo zaigrali za pobjedu.

ipl_2016-nina-popovic (2)
Veselje, ponos, opuštenost i upornost samo su neke od riječi kojima se može opisati taj dan. Nakon četiri napeta i zanimljiva kola prvo mjesto zasluženo je osvojila OŠ Nikole Hribara iz Velike Gorice. Dečke, koji su kući stigli sa zlatnim trofejem i s osmjehom na licu, vodila je njihova profesorica Ivana Cvetnić. Dečki su briljirali u igri, pokazali su na djelu što znači truditi se, zaslužiti nagradu i pokazali su nam da se sport itekako može voljeti. Drugo je mjesto pripalo OŠ Milana Langa, dečkima iz Bregane koje je vodio profesor Nenad Rodić. Uz puno truda i oni su stigli na zavidno mjesto postolja. Treće je mjesto pripalo našim Jaskancima. Kristijan Radović, Dominik Mačešić i Matej Gugec svojim su radom školu pokazali u odličnom sjaju. Naše dečke vodio je profesor Ratko Stojković.
„Svi su pokazali zaista zavidno umijeće”, rekao je profesor Ratko Stojković prilikom završnog govora i nije nimalo pogriješio jer su igrači uistinu pokazali trud i rad uložen u pripremu za to natjecanje.
Nakon proglašenja uspjela sam uhvatiti Vitu Buchbergera, najboljeg igrača pobjedničkog tima Velike Gorice, i upitati ga ponešto.
Zašto voliš badminton?
„Badminton je moj život. Bilo je uspona i padova, ali svaki put nastavim još bolji i nadam se najboljem. Kad loptica pukne, dok sam u terenu, osjećam se ispunjeno i sretno. Rekao bih da je to povezano s time što igram od svoje sedme godine.”
Kakav odnos imaš s dečkima iz ekipe?

ipl_2016-nina-popovic (1)
„Volim igrati s njima jer se razumijemo i dugo poznajemo. Ukratko, kad smo na terenu, dišemo kao jedno.”
Osim tebe, tko je zaslužan za tvoje izvrsne rezultate?
„Za to je zasigurno zaslužan moj trener Neven Rihtar. Redovito odlazim na treninge i dajem sve od sebe na svakom od njih, imam volje, a mislim da je to jako bitno za ostvarenje dobrih rezultata.”
Tijekom natjecanja upoznala sam mnoge sportaše i sa sigurnošću mogu reći da vole taj sport i da o njemu pričaju s ljubavlju i strašću. I sam profesor Stojković jednom je rekao: „Ili dobiješ ili izgubiš. Bitno je da se igra!”  Važno je da su sportaši dali sve od sebe i da su se dobro zabavili jer bit natjecanja nije pobjeda, već druženje i rekreacija uz koje dolazi i nagrada.

IPL novinarka: Nina Popović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *